Vesti

Microsoft već razvija next-gen Xbox konzolu

Posted on

Nedavno smo čuli da Sony razvija PS5 Pro konzolu, što ukazuje da bi Playstation 6 trebalo da stigne negde između 2027. i 2028. Sada su regulatorni podnesci potvrdili da Microsoft takođe radi na svojoj sledećoj generaciji Xbox hardvera i usluga.

FTC trenutno tuži Microsoft da blokira kupovinu Activision-Blizzard grupe, slučaj protiv kojeg Microsoft planira da se bori na sudu. Kao deo procesa otkrivanja, uključene strane moraju da predaju tražena dokumenta i informacije dok sve strane grade svoje slučajeve. Već smo videli da je Microsoft zahtevao mnoštvo datoteka od kompanije Sony, uključujući ekskluzivnost i ugovore o licenciranju iz 2019. Sada, FTC zahteva određene datoteke od Microsofta, uključujući dokumente koji se odnose na njegov „ekosistem za igre sledeće generacije“.

Kodno ime je skriveno u javnoj verziji datoteke, ali ono što vidimo dovoljno nam govori. U fajlu se navodi da FTC traži „dokumente koji se odnose na […], kodno ime za Microsoftov ekosistem za igre naredne generacije“. Prema dokumentu, ovo je deo Microsoftove „strategije koja gleda u budućnost za svoje odeljke koji se bave konzolama, pretplatom i igrama u “oblaku”“.

Malo je verovatno da ćemo dobiti bilo kakve dodatne detalje, pošto se ovi dosijei pregledaju, a osetljive informacije skrivaju pre nego što dokumenti budu objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version