PlayStation 5

Zašto je Horizon Forbidden Shores PS5 ekskluziva? Developer Guerilla Games ima odgovor

FOTO: Guerilla Games

Jedan od najvećih prvih PS5 naslova koji je do sada objavljen je Horizon Forbidden West. Uprkos velikom poboljšanju u odnosu na prvu igru u mnogim aspektima, nastavak akcionog avanturističkog naslova otvorenog sveta iz 2017. godine je ipak došao na PS4 kao i na najnoviji sistem kompanije Sony. Međutim, kada je najavljena ekspanzija igre Burning Shores, otkriveno je da dolazi samo na Playstation 5. Tim u Guerilla Games je sada objasnio zašto.

Putem Playstation bloga, Gillen McAllister, viši specijalista za komunikaciju sa sadržajem u SIE, sastao se sa direktorom igre Forbidden West Matijasom de Jongeom kako bi razgovarao o razlozima koji stoje iza Burning Shore-ove ekskluzivnosti za PS5, pitajući: „Kako ste iskoristili moć PS5 da kreirate Horizon Forbidden West: Burning Shores?”

Kao odgovor, direktor je tvrdio da je „Na Horizon Forbidden West, sve što smo dodali ili povećali bilo nešto što bi nam trebalo da imamo plan kako da optimizujemo i za PS4. Na Burning Shores-u, pošto možemo da se fokusiramo samo na PS5, bili smo u mogućnosti da napredujemo” otkrivajući da “postoji određena scena bitke koja zahteva MNOGO memorije i procesorske snage! Da bismo postigli ovu veliku viziju i tehnički i kreativno, definitivno smo bili zahvalni na mnogim prednostima koje donosi PS5 hardver.”

Ulazeći malo u dubinu, Matijas de Jonge je nastavio: „Koristeći procesorsku snagu PS5 možemo pokrenuti određene simulacije većom brzinom stvarajući realističnije rezultate i bolje iskustvo igranja“. Ovo je naravno pored poboljšanja koja su već uvedena sa PS5 verzijom Forbidden West.

Nazad sa prvom Horizon igrom, ekspanzija Zero Dawn Frozen Wilds donela je sa sobom niz tehnoloških poboljšanja, uključujući deformaciju snega – i to je još uvek radilo na originalnom PS4. Budući da Burning Shores dolazi ekskluzivno na PS5, biće zanimljivo videti šta je tim na Guerilla Games uspeo da postigne kada Horizon Forbidden West: Burning Shores bude izašao 19. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top