Vesti

Domaća igra Scorn je imala izuzetno uspešno lansiranje!

FOTO: Ebb Software

Kepler Interactive je izdavač igara čiji su suvlasnici ujedno njegovi kreatori. Osnovana 2021. godine, kompanija je sada podelila detalje o svojoj prvoj godini rada, otkrivajući da su dva najveća naslova izdavača – SIFU i Scorn – imala „izuzetno uspešna lansiranja“.

Objavljujući saopštenje za javnost, Kepler Interactive je otkrio da je izdavač u prvoj godini poslovanja imao prihod od preko 50 miliona dolara, uz tvrdnju da su 2022. godine „videli izuzetno uspešna lansiranja osnivačkih studija, domaćeg Ebb Software (Scorn) i Sloclap ( Sifu).“

Kepler nije ponudio nikakvu konkretnu statistiku prodaje za Scorn, ali je otkrio da je tabačina SIFU sada zvanično prodata u preko 2 miliona primeraka od lansiranja na Playstation-u i Epic Games Store u februaru 2022. (sa Switch verzija objavljenom kasnije u novembru iste godine).

Jako je lepo videti ovakvu objavu, pogotovu pošto se u njoj spominje igra sa naših prostora, AA izdanje studija Ebb Software koje je svojim stilom i žanrom privuklo specifičnu publiku, ali to nije uticalo na prodaju, već je Scorn uspeo i finansijski.

Sa druge strane, ovo označava nastavak snažnih performansi igre nakon njenog početnog perioda lansiranja – kada je igra dostigla preko 1 milion kopija za samo 3 nedelje. Obzirom da je SIFU spreman da dođe u Steam i Xbox kasnije ovog meseca, sa sigurnošću se može reći da će igra nastaviti da napreduje – posebno zahvaljujući Solclap-ovoj stalnoj i besplatnoj podršci za igru nakon lansiranja.

Za neupućene, Kepler Interactive nudi jedinstven poslovni model kao izdavač, dajući studijima „udeo u poslovanju i vodeću ulogu u strateškom donošenju odluka, istovremeno čuvajući njihovu kreativnu nezavisnost, omogućavajući im da se zabave i komercijalno prave uspešne igre privlačne širokoj publici.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top