Vesti

Masovna otpuštanja u Amazonu, Twitch ostaje bez 400 radnika

Izvršni direktor kompanije Amazon Endi Džesi najavio je za početak nedelje u poruci zaposlenima da će tehnološki gigant otpustiti dodatnih 9.000 zaposlenih nakon što je već otpustio 18.000 ove godine.

Time je ukupan broj otpuštanja u Amazonu dostigao 27.000 zaposlenih. Džesi je rekao da glavna odeljenja koja će doživeti otpuštanja uključuju AWS, PXT, marketing odeljenje i Twitch.

Twitch je potvrdio planove da će smanjiti svoju radnu snagu, pokazujući da, čak ni naizgled procvatu, sajt za striming nije imun na smanjenja koja su zahvatila tehnološku industriju u poslednjih šest meseci.

Otpuštanja će uticati na 400 zaposlenih u kompaniji i okarakterisana su kao nastojanje da se dugoročno poboljša izgled poslovanja Twitch-a. Smanjenje je deo planova Twitch matične kompanije Amazon da otpusti 9.000 radnika u svim odeljenjima, uključujući AWS Cloud i ostale gore navedene ogranke.

Iako je Twitch još uvek platforma u usponu, kako u smislu svoje zajednice tako i njenog ogromnog kulturološkog uticaja, kompanija se verovatno borila da se uporedi sa svojim ranim pandemijskim maksimumima – poznata priča koju vidimo kako se odvija širom tehnološke industrije.

Svim zaposlenima koji se otpuštaju obećavaju se otpremnine, prelazne beneficije zdravstvenog osiguranja i eksterna podrška pri zapošljavanju.

Ovo je još jedna mera smanjenja troškova za Amazon, koji je u decembru prijavio prihod od 149,2 milijarde dolara nakon što je prekinuo svoj dobrotvorni program i stavio na pauzu izgradnju svog drugog sjedišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top