PC

Control prodat u preko 3 miliona primeraka

FOTO: Remedy Entertainment

Control predstavlja jednu od najnovijih i najvećih priča o uspehu developera Remedy Entertainment, sa čudnom akcionom avanturističkom pucačinom iz trećeg lica koja ima bazu igrača od preko 10 miliona. 10 miliona igrača ne znači 10 miliona prodatih kopija, ali kada je u pitanju prodaja, Control se dobro pokazao za studio, pošto je zvanično premašio 3 miliona kopija od objavljivanja.

Digital Bros. Entertainment je nedavno objavio svoj fiskalni izveštaj za prvu polovinu fiskalne 2022/23. godine, govoreći o stanju podružnica holding kompanije. Jedna od njih je 505 Games – izdavač koji stoji iza Control. Prema izveštaju, od objavljivanja 2019. godine, Control je prodao preko 3 miliona primeraka i generisao 92 miliona evra.

Control je imao relativno skroman budžet od ispod 30 miliona evra, što znači da je naslov generisao više od 3 puta nego što je bio budžet – što ga čini neospornim uspehom.

Već je bilo poznato da je nastavak za Control na putu i ​​da će igra imati veći budžet, ali sada imamo konkretnije brojke, a Digital Bros. otkriva da je budžet Control 2 skoro duplo veći od budžeta prve igre (početna investicija je 50 miliona).

Pored toga, otkriveno je da je „Condor“, zajednička multiplayer spin-off igra zasnovana na Control, dobila početnu investiciju od 25 miliona evra – iako bi se i budžeti za njega i Control 2 mogli povećati tokom vremena.

Control je svakako bio jedan od jedinstvenijih naslova objavljenih 2019. godine, a obzirom da je igra bila uspešna, biće uzbudljivo videti šta je tim u Remedy Entertainment planirao za ovaj veći predstojeći nastavak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top