Vesti

Kompaniji Valve odobren zahtev za zaštitu imena CS2

FOTO: Valve

Postojala je ogromna količina dokaza da je na putu velika Counter-Strike najava. Brojna ažuriranja privatnih blogova otkrivena na CSGO sajtu i Steam-ovom backend-u ukazuju na ovo, a sada je Valve takođe dobio trademark za Counter-Strike 2.

Postoji određena debata oko toga da li će ovo novo ažuriranje biti CS:GO nadograđen na Source 2 endžin, slično tranziciji Dote 2, ili će biti označeno kao nešto novo, poput Counter-Strike 2. Izvori su sugerisali da su obe opcije moguće, ali nedavni potezi Valvea ukazuju na ovo drugo. Ne samo da je datoteka cs2.exe dodata u CSGO depo na Steam-u, već je Valve takođe dobio dva zaštitna znaka za CS2.

Prvi zaštitni znak dozvoljava Valveu da koristi CS2 u vezi sa softverom za video igre i programima za kompjuterske igre koji se mogu preuzeti preko interneta. Drugi zaštitni znak dozvoljava Valveu da koristi ime CS2 u širem spektru industrije zabave, uključujući, ali ne ograničavajući se na video igre.

SteamDB je otkrio ogromnu aktivnost Valvea u vezi sa Counter Strike, što ukazuje da je kompanija trenutno fokusirana na izbacivanje ovog ažuriranja. Slična aktivnost je prethodila drugim velikim Valve izdanjima. Korisnici Twittera kao što je Aquarius takođe su nedavno otkrili višestruka pozadinska ažuriranja za Counter Strike, što ukazuje na to da Valve i te kako sprema veliku najavu u bliskoj budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top