PC

Redfall bi izašao za PS5, da Microsoft nije kupio Zenimax i Bethesda izdavače

FOTO: Arkane

Nije tajna da je Majkrosoftova kupovina zajedništva Zenimax i Bethesda iznenadila sve. Neki projekti, kao što su Arkaneov Redfall i Bethesdin Starfield, već su bili u izradi u vreme kupovine i kao što verovatno očekujete, planirano je bilo da se objave na Playstation i Xbox konzolama.

U intervjuu za IGN objavljen ove nedelje, direktor Redfall-a, Harvi Smit, govorio je malo o ekskluzivnosti oko Redfall-a, potvrđujući da je igra bila izdanje za više platformi pre nego što je Microsoft kupio kompaniju: „Kupio nas je Microsoft i to je bila ogromna promena. Rekli su: „Nema Playstation 5. Sada ćemo napraviti Game Pass, Xbox i PC.“

Obzirom da je to bio slučaj sa Redfall-om, verovatno je bio slučaj i sa drugim projektima koji su već bili u razvoju, kao što je Starfield. Ipak, ništa od ovoga ne bi trebalo da bude iznenađenje. Iako je Microsoft otvoren za multiplatformska izdanja za određene franšize, mislimo da je kompanija uvek planirala da potpuno nove franšize postanu deo njenog ekskluzivnog arsenala igara.

Redfall će biti objavljen za PC i Xbox Series X/S 2. maja. Bethesda će lansirati Starfield za Xbox Series X/S i PC u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top