PC

Sve što do sada znamo o Counter-Strike 2

Kao što verujemo da sada već svako zna, Valve je najavio Counter-Counter 2, nadogradnju za CS:GO koja će izaći na leto 2023. godine. Mi so tu da vam odgovorimo na sva pitanje koja imate vezana za najpopularniji FPS na svetu!

Dugo se pričalo o novom Counter Strike-u, ali niko nije znao da li Valve planira da napravi novu igru, ili da unapredi već postojeći CS:GO. Sve do sada bile su samo spekulacije, ali sada tajni više nema, a mi smo tu vam odgovorimo na sva pitanja koja imate!

Kada izlazi Counter-Strike 2?

Valve je potvrdio da stiže već na leto. To za mnoge prave fanove nije dovoljno detaljno, ali znajući Valve, veće su šanse da će biti bliže kraju leta, nego početku. Ipak, postoje neke smernice kojim možemo da se vodimo. Paris Major se održava u maju, a onda sledi IEM Cologne, koji će trajati do polovine juna. Nakon toga sledi letnja pauza za profesionalce, što je verovanto idealan trenutak za novu igru. Igrači će odmoriti, a onda će novu sezonu moći da otvore novom igrom i tako se pripreme za novi Major, koji će verovatno biti najveći ikada. Samim tim, naša procena je da bi Counter-Strike 2 trebao da stigne krajem jula, eventualno početkom avgusta. Računajte da nijedna od ovih informacije nije potvrđena!

Da li moram da kupim Counter-Strike 2?

Developeri su potvrdili da će Counter-Strike 2 postati besplatna nadogradnja na CS:GO.D

Da li je unapređena grafika?

Ako ste videli video klipove koje je objavio Valve, ili neki snimak igrača koji su već isprobali igru, verujem da je odgovor jasan. Grafika će u novoj igri biti znatno unapređena, a istovremeno će zadržati sve prepoznatljive elemente koje je imao CS:GO. Najviše promena videćete na mapama, koje će biti drastično lepše, ali i na oružju, koje izgleda kvalitetnije i realnije. Takođe, od sada ćete moći da vidite svoje noge, što je interesantna promena na koju se Counter Strike igrači sigurno nisu navikli.

Igra će definitivno biti zahtevnija nego što je bila, što nije lepa vest za igrače sa malo slabijim računarom, ali nam gledajući betu deluje kao da je igra dobro optimizovana. Takođe, verzija koju smo videli još uvek nije gotova, tako da imaju čemu da se nadaju slabiji računari. Možda nisu svi oduševljeni ovim promenama, ali CS:GO je star preko deset godina i jedna igra kao što je ova mora da napreduje, a novi Source engine će baš to i omogućiti.

Šta se to dešava sa Smoke granatama?

Bacanje Smoke granata u novoj igri više ne funkcioniše na isti način. Svako ko je do sada igrao CS, zna koliko je Smoke umeo da bude problematičan, posebno što zbog toga što nije uvek bio isti za sve igrače. Smoke sada postaje 3D i biče identičan za svakog na serveru. On će sada reagovati na okolinu u kojoj je bačen, slično kao što je u stvarnom životu.

Kada se u novom Kanteru baci smoke, čestice se dinamički uvijaju oko objekata i prilagođavaju zatvorenom prostoru. Dim će blokirati svetlo i senke igrača koji prolaze kroz njega, a meci i eksplozije će ga privremeno pomerati. Ove promene će drastično promeniti način na koji igrači koriste dim u igri i verovatno će biti najveća promena u odnosu na CS:GO.

Šta se dešava sa serverima?

Jedan od največih problema koje je imao CS:GO bili su 64 tick rate serveri, koji su korišćeni za takmičarski mod u igri. Zbog ovoga igra često nije bila ista za igrače. Ono što bi vama delovalo kao siguran hitac, nije zapravo bilo tako. To je problem koji će sada biti rešen.

Da li ću zadržati svoje skinove?

Da. Svi vaši CS:GO skinovi će biti dostupni za upotrebu u Counter-Strike 2 i očekujte vizuelna unapređena.

Kako zaigrati Counter-Strike 2 pre ostalih?

Prijave za beta verziju Counter-Strike 2 trenutno ne postoje, a broj mesta je ograničen. Razvojni tim će sam birati ko od postojećih CS:GO igrača može da pristupi novoj igri, a Valve kaže da će brojni faktori, među kojima se pominje i broj utrošenih sati u poslednje vreme. Ukoliko ste odabrani, dobićete obaveštenje tek kada otvorite igru.

Broj igrača će se povećavati tokom vremena, tako da nemojte gubiti nadu ako do sada niste dobili pristup.

Kako vam se za sada dopada Counter-Strike 2?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top