PlayStation 4

Sony je najbolje ocenjeni izdavač igara za 2022. godinu

FOTO: Sony

Već smo znali da je Sony imao veoma dobru prošlu godinu, zahvaljujući lansiranju Horizon: Forbidden West u prvoj polovini godine i GOTY kandidatu, God of War: Ragnarok, koji je bio objavljen u drugoj polovini godine. Metacritic je sada objavio svoje godišnje rangiranje izdavača igara i sasvim sigurno, Sony je završio na prvom mestu.

Sony je bio najbolje ocenjeni izdavač igara u 2022. na osnovu ukupnih rezultata na Metacritic-u. Sa ukupnih 338,4 poena i prosečnom ocenom od 85,6, Soni je imao prilično pristojnu prednost u odnosu na drugog najbolje ocenjenog izdavača godine, Paradox Interactive, koji je postigao 322,7 ukupnih poena na osnovu prosečne ocene od 81,8.

Activision Blizzard drži treće mesto, sa prosečnim Metacritic rezultatom od 76,5 i 304,8 ukupnih poena, jedva ispred četvrtog mesta Focus Entertainment je bio samo delić poena manje od mesta broj tri sa ukupnih 304,5 poena, iako je izdavač postigao višu prosečnu ocenu od Activision-a sa 80,0.

Ostatak prvih deset zaokružuju Take-Two Interactive, Capcom, Sega, Annapurna Interactive, Humble Games i Devolver Digital. Naći ćete Nintendo na 12. mestu, EA na 17. mestu, Bandai Namco na 24. mestu (iako je izdavač iza Elden Ring, višestruko GOTY nagrađivane igre), Square Enix zauzima 26. mesto, Ubisoft je skroz dole u 38. mesto.

Xbox Game Studios/Microsoft se uopšte ne pojavljuje na listi, možda zato što izdavač nije ispunio kriterijume za bodovanje. U fusnotama se objašnjava da izdavači sa „najmanje 5 postignutih, različitih naslova u 2022. ispunjavaju uslove“. Ovo takođe može biti razlog zašto se Bethesda ili Zenimax ne pojavljuju na listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top