PC

Steam ukida podršku za Windows 7 i Windows 8 početkom 2024. godine

Fragmentacija operativnog sistema je oduvek bila problem za Windows, i dok je situacija uglavnom rešena zahvaljujući Windows 10 (dok nije uveden Windows 11), mnogi korisnici i dalje koriste mnogo starije verzije Microsoftovog OS-a, uključujući Windows 8, pa čak i Windows 7. Oni koji žele da igraju igre preko Steam-a, međutim, uskoro će morati da se nadograde jer će krajem godine podrška za starije verzije Windows-a zvanično prestati.

Objavljujući preko svoje stranice podrške za Steam, Valve je najavio da će “Od 1. januara 2024. Steam zvanično prestati da podržava operativne sisteme Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1. Nakon tog datuma, Steam klijent više neće raditi na tim verzijama Windows-a. Da bi nastavili da koriste Steam i sve igre ili druge proizvode kupljene preko Steam-a, korisnici će morati da ažuriraju na noviju verziju Windows operativnog sistema.

Objašnjavajući razloge za ovu odluku, Valve je nastavio: “Najnovije funkcije u Steam-u se oslanjaju na ugrađenu verziju Google Chrome-a, koja više ne funkcioniše na starijim verzijama Windows-a. Pored toga, buduće verzije Steam-a će zahtevati Windows funkcije i bezbednosne ispravke prisutne samo u operativnom sistemu Windows 10 i novijim.”

Dok je Windows 10 doživeo dosta usvajanja, milioni računara i dalje koriste mnogo starije verzije softvera. Na sreću, malo je verovatno da će mnogi od njih biti računari za igre i nadamo se da će ovaj predstojeći kraj podrške uticati na što manje ljudi. Ipak, za Steam korisnike koji koriste Windows 7/8 dani vašeg računara su nažalost odbrojani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top