PlayStation 5

PSVR2 beleži slabu početnu prodaju

Sonijev Playtsation VR2 lansiran je krajem februara sa velikim rečima hvale, a mnogi ga smatraju najboljim dostupnim headsetom za virtuelnu stvarnost. Nažalost, čini se da uprkos kritičnom prijemu Sonijev najnoviji uređaj ima spori početak.

Kako je izvestio Takashi Mochizuki preko Bloomberga, predviđa se da će Sony Playstation VR2 biti prodat u manje od 300.000 jedinica do kraja marta – barem prema VR analitičaru Francisku Jeronimu.

Ovo predstavlja veliki kontrast u odnosu na Sonijeve sopstvene projekcije u kojima je proizvođač konzola prošle godine postavio cilj od 2 miliona jedinica za svoj period za lansiranje. Naravno, moraćemo da sačekamo zvanične podatke i zato ne bi trebalo prebrzo sa zaključcima, ali prema Jeronimu „sumnjam da će biti potrebno smanjenje cene PSVR2 da bi se izbegla potpuna katastrofa.

Zanimljivo, Mochizuki tvrdi da opadajuće interesovanje za metaverzum služi kao jedan od primarnih razloga za njegovu nižu prodaju – iako Soni nikada nije predstavio ovaj headset kao metaverse uređaj (za razliku od Oculus/Meta Quest).

Štaviše, Mochizuki je ranije izvestio da je Sony smanjio svoju proizvodnju PSVR2 sa prethodno pomenutih 2 miliona – a Soni je tada odgovorio demantujući ove tvrdnje.

Prerano je da se PSVR2 smatra prodajnom katastrofom i iako bi cena svakako mogla biti ograničavajući faktor za neke, virtuelna stvarnost ostaje daleko od glavnog koncepta i zato ćemo morati da sačekamo zvanične podatke kompanije Soni kako bi videli stvarno stanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top