PC

Diablo 4 beta je bila najveća u istoriji franšize

FOTO: Blizzard

Uoči svog zvaničnog lansiranja 6. juna, Blizzard je bio domaćin beta testa za dugo očekivani Diablo IV. Pošto je otvorena beta sada zvanično završena, izdavač je objavio niz impresivnih statistika za taj period, otkrivajući da je Diablo IV postigao „najveću Beta verziju u istoriji Diablo franšize“.

Na Twitteru, zvanična Diablo stranica je objavila ovaj impresivan podvig, rekavši „Sa 62 miliona odigranih sati, hvala vam što ste učinili #DiabloIV najvećom Beta verzijom u istoriji Diablo franšize. Ovo je tek početak.”

Pored ove statistike, tim je objavio infografiku sa nizom drugih metrika, otkrivajući da je tokom tih 62 miliona odigranih sati ubijeno skoro 30 milijardi čudovišta, a smrt igrača iznosi samo 47 miliona.

Blizzard je takođe otkrio klase koje su se najčešće igrale tokom ovog perioda, a na vrhu liste su čarobnjak i nekromancer. Zanimljivo je da tim nije podelio tačno koliko je igrača učestvovalo u beta verziji, ali otkrivajući koliko je “Beta wolf pack“ paketa zarađeno, možemo uočiti da je 2,6 miliona igrača dostiglo nivo 20.

Vredi napomenuti da je beta za Diablo 4 bila dostupna na 3 platforme, odnosno na PC, Playstation i Xbox (u poređenju sa jedinstvenom PC beta verzijom za Diablo 3) i stoga nije iznenađujuće videti da se predstojeći naslov tako dobro ponaša.

Ipak, ako je ovo bilo kakav pokazatelj učinka za Diablo 4, onda je sigurno reći da će igra biti ogromna. Od svog objavljivanja sve do 2012. godine, Diablo III je video više od 65 miliona igrača (sa zvaničnom prodajom koja iznosi 30 miliona prodatih primeraka) koji su učvrstili igru kao neosporan uspeh. Međutim, nakon što je objavljen pre više od decenije, biće zanimljivo videti koliko će Diablo IV biti veći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top