Vesti

Konami otvorio novi studio

Posted on

FOTO: Konami

Nakon mnogo godina odsustva, čini se da se Konami polako ali sigurno ponovo vraća u industriju video igara. Do sada se izdavač fokusirao na dovođenje mnogih svojih starih 2D klasika u moderne sisteme, kao što je bio slučaj sa Castlevania kolekcijom. Brojni procureli detalju su takođe otkrili da će Metal Gear Solid 3 uskoro dobiti rimejk. Možda najočitiji dokaz Konamijevog povratka u industriju ipak dolazi u njihovoj najnovijoj najavi.

Proslavljajući 50. godišnjicu kompanije, Konami je objavio saopštenje za javnost u kojem su otkrili svečano otvaranje svog potpuno novog studija, rekavši: „KONAMI Osaka Studio, glavni proizvodni centar Grupe, otvoren je u Osaka Umeda Twin Towers South 27. marta 2023. da nastavi održivi rast u narednih 50 godina.”

Govoreći o svrsi ovog razvojnog preseljenja, Konami je naveo da je izgrađen sa primarnim konceptom “kreatori na prvom mestu“, rekavši da ga Karakteriše dobro razvijeno okruženje u kojem kreatori mogu da pokažu svoj puni potencijal.

Pored ovog najnovijeg otvaranja, Konami trenutno radi i na novom istraživačkom i razvojnom centru, “Konami Creative Front Tokyo Bay“ – koji treba da bude završen do 2025. godine.

Nakon što je toliko dugo bio samo tangencijalno povezan sa industrijom video igara, uzbudljivo je videti da izdavač naizgled preusmerava svoje napore i nadamo se da će se vratiti starom Konamiju.

 
 
 
 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version