PC

Prvoaprilska šala kompanije SEGA premašila milion igrača

Posted on

FOTO: SEGA

Sonic the Hedgehog je poznat po mnogim stvarima. Međutim, možda čak popularniji od same franšize su memeovi koji su iz nje proizašli. SEGA je ovo dobro shvatila kada je 1. aprila objavila Murder of Sonic the Hedgehog. Iznenađujuće – ili možda ne – igra je veliki hit, premašivši milion igrača za samo nekoliko dana.

Kako je izvestio menadžer društvenih medija za Sonic the Hedgehog na Twitteru, ‘Katie MiniKitty’ (koja je predstavila koncept za igru) izašla je na platformu i rekla: „Preko 1.000.000 vas je zgrabilo Murder of Sonic the Hedgehog i to je trenutno 61. najbolje ocenjena igra na Steam-u SVIH VREMENA. Apsolutno nestvarno. Hvala vam svima puno, puno.”

Za neupućene, Murder of Sonic the Hedgehog je besplatni vizuelni roman/platformer misterija ubistva u kojoj je „Ejmi Rouzin rođendan, a ona je domaćin misterije u Mirage ekspresu! Kada Sonic the Hedgehog postane žrtva igre, svi su krenuli da dođu do razrešenja stvari. Međutim, nešto je malo pogrešno – da li je ovo zaista nevina igra ili se sprema nešto zlokobnije?”

Poslednjih godina videli smo da se mnogi developeri i izdavači igara zabavljaju za Prvi april, što je dovelo do šaljivih najava mnogih lažnih i otkačenih igara. Međutim, uzbudljivo je videti da je SEGA dala sve od sebe i ne samo da je napravila trejler za igru – već da je to stvarna igra koju svako može da igra besplatno. Nadamo se da će više izdavača ubuduće koristiti ovaj pristup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version