Filmovi-Serije

Super Mario Bros film obara rekorde u bioskopima

FOTO: Nintendo

Posle velikog iščekivanja, film Super Mario Bros. je tu i ruši rekorde levo i desno, već se učvrstio kao jedna od najzanosnijih adaptacija video igara uprkos premijeri pre samo nekoliko dana. Tokom uskršnjeg vikenda (na Zapadu), film Super Mario Bros. uspeo je da ostvari zaista impresivan ulov od preko 350 miliona dolara.

Donevši 377 miliona dolara širom sveta tokom svog otvaranja Uskršnjeg vikenda, film Super Mario Bros. ne samo da obara rekorde za adaptacije igara, već i za bioskope u celini, uspevajući da ostvari najveću premijeru u 2023. godini do sada – nadmašivši Ant-Man and the Wasp: Quantumania, sa 225,3 miliona dolara.

Nije iznenađujuće da je film takođe daleko najuspešnija adaptacija video igre, nadmašivši početni skup Warcraft-a iz 2016. od 210 miliona dolara. Međutim, možda najupečatljiviji podvig je činjenica da je film The Super Mario Bros. nadmašio bioskopskog titana koji je Frozen 2 – za dlaku nadmašivši njegov debi od 358 miliona dolara čime je postigao najveće otvaranje animiranog filma u svetu svih vremena.

Najnoviji podaci nakon nedelju dana u bioskopima pokazuju da je film Super Mario Bros. već na 4. mestu kao filmska adaptacija video igre sa najvećom zaradom – nadmašivši oba filma Sonic the Hedgehog (320 miliona dolara i 405 miliona dolara respektivno).

Štaviše, sa mestom broj 1 koje drži Warcraft i njegovom ukupnom zaradom na blagajnama od 439 miliona dolara, sa sigurnošću se može pretpostaviti da će u ne tako dalekoj budućnosti film Super Mario Bros. postati film sa najvećom zaradom zasnovan na video igri. Moraćemo da sačekamo i vidimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top