Vesti

SEGA kupila kreatore Angry Birds franšize za milijardu dolara

FOTO: Rovio

U jednoj od čudnijih akvizicija koje smo videli, SEGA je navodno pregovarala o kupovini Rovio Entertainmenta za otprilike milijardu dolara. Rovio Entertainment je developer fokusiran na mobilne uređaje, najpoznatiji po Angry Birds.

Prema The Wall Street Journalu, SEGA je blizu završetka posla i mogao bi da bude finalizovan već sledeće nedelje. Očigledno, bilo je i drugih ponuda za Rovio Entertainment u prošlosti na oko 800 miliona dolara, tako da se možda ovde vodio mali rat licitacija.

SEGA nema veliko prisustvo na tržištu mobilnih uređaja, ali izgleda da izdavač želi da to poboljša. Nakon što je Microsoft potencijalno preuzeo King, zajedno sa ostatkom Activision Blizzarda, došlo je do povećanog ulaganja u tržište mobilnih uređaja. Nintendo je nedavno najavio novo zajedničko ulaganje sa svojim mobilnim partnerom, DeNA-om, a Sony je angažovao svoj tim za mobilne igre i takođe istražuje akvizicije.

SEGA i Rovio nisu potvrdili ove razgovore i zbog osetljive i zatvorene prirode pregovora o spajanju i preuzimanju, ovakva curenja informacija obično treba uzeti sa rezervom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top