Vesti

Activision-Blizzard beleži porast prihoda od 87% u prvom kvartalu

FOTO: Blizzard

Nakon objave da je Ujedinjeno Kraljevstvo blokiralo Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda, proizvođač Call of Duty je investitorima pružio neke bolje vesti.

Dan ranije nego što je planirano, Activision-Blizzard je objavio svoje rezultate za prvi kvartal, pokazujući da je neto prihod za tri meseca završena 31. marta 2023. porastao za 87% u odnosu na prethodnu godinu sa 740 miliona dolara.

Prihodi su porasli za 35% na 2,38 milijardi dolara, dok je na net bookings polju viđen porast od 26% na 1,86 milijardi dolara.

Izdavač je rekao da su rezultati vođeni rastom u sva tri njegova segmenta (Activision, Blizzard i King) i istakao učinak svog poslovanja sa mobilnim igrama.

Prihodi Activision-a tokom prvog tromesečja su porasli za 28% u odnosu na prethodnu godinu, prihodi Blizzard-a su porasli za 62%, a prihodi King-a su porasli za 8%. Najveće franšize su naravno najzaslužnije za ovaj porast zarade, i to pogotovu na mobilnom sektoru gde dominiraju Candy Crush, CoD Mobile i prošlogodišnji Diablo Immortal.

Broj mesečno aktivnih korisnika tokom kvartala iznosilo je 368 miliona, što je četiri miliona manje u odnosu na prethodnu godinu, nakon pada u segmentima Activision (-2 miliona) i King (-7 miliona), to je delimično nadoknađeno rastom u segmentu Blizzarda (+5 miliona).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top