PlayStation 5

Iz rekorda u rekord – Od početka godine prodato preko 6 miliona PS5 konzola

Sony Interactive Entertainment je isporučio rekordnih 6,3 miliona Playstation 5 konzola tokom prva tri meseca ove godine, da bi dostigao ukupno 38,3 miliona isporučenih konzola do danas.

Ovo navodno predstavlja rekord za bilo koju konzolu za igre tokom kalendarskog Q1 prozora. To je takođe dvostruki vrhunac za Playstation 4 svih vremena za isti period, i više nego trostruko više od onoga što je PS5 uspeo tokom istog, ograničenog perioda prošle godine.

Najviši broj PS4 konzola koje je Sony isporučio tokom prva tri meseca kalendarske godine je tri miliona, što je postignuto ubrzo nakon lansiranja konzole, između januara i marta 2014. (četvrto tromesečje fiskalne 2013. godine).

To znači da je isporuka PS5 konzola dostigla 19,1 milion tokom Sonijeve finansijske 2022. godine i postigla cilj od 19 miliona za fiskalnu godinu – cifra koja je izgledala malo verovatna pre samo četiri meseca. Ukupan broj je takođe veći u odnosu na 11,5 miliona PS5 isporučenih u fiskalnoj 2021.

Sve u svemu, Playstation 4 je isporučio nešto više od 40 miliona konzola tokom istog perioda svog životnog ciklusa, tako da PS5 prati svog prethodnika (iako sa značajnim problemima u snabdevanju zbog pandemije).

Na početku godine, Sony je signalizirao da je duga borba sa problemima snabdevanja PS5 konačno završena. “Ako želite da kupite PS5 konzolu, sada bi trebalo mnogo lakše da je pronađete kod prodavaca širom sveta“, kaže se.

Gledajući unapred, Sony je rekao da očekuje da će isporučiti 25 miliona PS5 konzola tokom tekuće fiskalne godine koja se završava 31. marta 2024, što bi predstavljalo rekord za Playstation konzole.

Sony kaže da PS5 može oboriti godišnji rekord prodaje konzola kompanije ove fiskalne godine. Cilj je 25 miliona PS5 isporuka, što bi premašilo 25-godišnji PSOne rekord.
Slobodno ćemo reći, rekordima nema kraja kada je u pitanju ova generacija Playstation konzola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top