PC

Microsoft potpisao još jedan ugovor o saradnji sa cloud gaming platformom

Posted on

CMA je možda odlučio da blokira Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda, ali Microsoft ne pokazuje znake odustajanja. Kompanija se već sprema da uloži žalbu na presudu, a u međuvremenu, još se uvek potpisuju 10-godišnji ugovori koji garantuju pristup velikim franšizama drugim provajderima cloud igara.

Microsoft nije uspeo da ubedi CMA da želi da razvije tržište igara u oblaku i da ga ne ometa u mesecima koji su prethodili ovonedeljnoj odluci. Međutim, kompanija i dalje potpisuje ugovore, što bi trebalo da doprinese njenoj privlačnosti u Velikoj Britaniji i da pomogne da pogura EU da odobri sporazum.

Najnoviji ugovor je potpisan sa NWare-om, španskim provajderom igara “u oblaku” koji korisnicima nudi skladištenje u oblaku i pristup serveru za strimovanje PC igara koje poseduju preko različitih lansera na skoro svaki uređaj.

Ako dogovor bude odobren, manji cloud provajderi kao što su NWare i Boosteroid, kao i velike kompanije poput Nvidia i EE, dobiće pristup first party Xbox naslovima i Activision Blizzard igrama poput Call of Duty.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version