PC

Capcom očekuje 10 miliona prodatih primeraka za Street Fighter 6

FOTO: Capcom

Street Fighter je jedno od najvećih imena u žanru tabačina, i iako je franšiza imala svoje uspone i padove, ali se sada definitivno kreće uzlaznom putanjom – posebno u sadašnjem marketingu pred izlazak Street Fighter 6. Sa pozitivnim prijemom pre lansiranja, sigurno je reći da će SF6 biti ogroman za Capcom. Međutim, sada znamo tačno koliko popularnost izdavač očekuje.

U sklopu intervjua koji je sproveo japanski časopis za video igre Famitsu, predsednik Capcoma, Haruhiro Tsujimoto, pitao je o boljoj pristupačnosti za Street Fighter 6 u poređenju s prethodnim naslovima (uključujući i alternativnu šemu kontrole i veliko proširenje singlplejer moda) i kako je to uticalo na troškove razvoja.

U odgovoru je Tsujimoto rekao: “Street Fighter serijal je naša glavna igra, pa nismo oklevali u ulaganju u nju. Street Fighter V je već prodao preko 7 miliona primeraka, pa ako možemo da iskoristimo svoje iskustvo u digitalnoj prodaji, trebalo bi da možemo da ciljamo na 10 miliona primeraka sa sledećom igrom. Zato pokušavamo da uradimo sve što nismo mogli da uradimo ranije sa Street Fighter 6 – zato smo tamo gde smo danas.”

10 miliona primeraka bilo bi ogromno i stavilo bi SF6 tik ispod prvih 5 najprodavanijih borilačkih igara svih vremena – iza Super Smash Bros. Ultimate (30,44 miliona); Street Fighter II (15,5 miliona); Mortal Kombat 11 (15 miliona); Super Smash Bros. Brawl (13,32 miliona); Mortal Kombat X (12 miliona) i Tekken 7 (10 miliona).

Uprkos osnivanju još davne 1979. godine, mnoge od najprodavanijih igara Capcom-a svih vremena objavljene su u poslednjih nekoliko godina – sa 8 od prvih 10 lansiranih u poslednjih 7 godina. Ako ikada postoji vreme kada bi Street Fighter trebao da se vrati u svoje bivše dane slave, Street Fighter 6 izgleda kao najbolja prilika za to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top