PC

Valve menja način na koji funkcionišu liste igara na Steamu

steam beta

Tokom protekle decenije, Steam platforma se razvila u jedno od najprefinjenijih mesta za vlasnike računara koji kupuju i igraju video igre. Međutim, sve nije savršeno, a jedna od dosta iritantnih praksi nedavno odnosila se na prekomernu upotrebu trejlera igara u Steam oglasima. Srećom, Valve je sada najavio nova pravila koja teško ograničavaju količinu trailer spam-a na Steam-u.

U saopštenju na Steamworks blogu, Valve je detaljno opisao promene i rekao: “Prikaz trejlera na Steam stranicama je danas ažuriran kako bi se rešile neke frustracije koje smo čuli od igrača prilikom traženja gejmpleja ili slika. Ove promene uključuju nov sistem koji određuje redosled trejlera i slika, kao i mogućnost da se za svaki trejler odredi kategorija koja će se prikazati igračima.”

Promene uključuju mnoge male, ali sveobuhvatne izmene koje bi trebale da omoguće ukupno glatkije iskustvo. Međutim, najviše utiče promena koja kaže da će ubuduće “u nizu slika na levoj strani ekrana biti prikazana najviše dva trejlera. Svaki preostali trejler će biti prikazan nakon slika, što će rezultirati podrazumevanim prikazom za igrače u kojem uvek ima mešavinu slika i trejlera.”

Dostupnost trejlera na stranici prodavnice igara je vitalna za omogućavanje igračima da se pravilno upoznaju sa igrom pre kupovine. Međutim, videli smo mnoge oglase koji prikazuju previše tizera i sinematika trejlera koji nude malo konkretnih informacija ili tačan prikaz igre u pitanju. Stoga je dobrodošla promena koja će, nadamo se, učiniti navigaciju na Steam-u dosta prijatnijom i boljom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top