Vesti

Nove glasine za PS5 mogu naškoditi izlasku Final Fantasy 16 i Marvel’s Spider-man 2

ps5 pro

Uskoro će biti 3 godine kako je PS5 dostupan na tržištu. A glasine o postojanju PS5 Pro su sve češće i češće. Prevelika konzola i ograničen memorijski prostor su definitivno nešto što može da se unapredi i popravi sa novim redizajnom. 

Sony ima naviku da izbaci među-generacijski redizajn svojih konzola između 2 genercije. Tako su PlayStation, PS2, PS3 i PS4 dobili svoj novi dizajn. Prethodni PlayStation, PS4  je dobio svoju Pro verziju u 2016., 3 godine nakon izlaska PS4. S obzirom da će uskoro treća godišnjica izlaska PS5, sasvim je moguće da su glasine za PS5 Pro tačne. 

Nakon izlaska PS5, nastalo je do problema zbog nestašice sa komponentama, pa je jedno vreme dostupnost ove konzole bila ograničena. Sad, ova konzola je konačno dostupna svima i širom sveta, i taman kada izlaze dva veoma očekivana naslova. U junu nam stiže Final Fantasy 16 i nekoliko meseci posle toga stiže i Spider Man 2. Verovatno je da će mnogi igrači sa izlaskom ovih igara i uzeti PS5.

Ako se ispostavi da su glasine za PS5 Pro tačne, ovo će iznervirati veliki broj igrača, pogotovo one koji planiraju da ovo leto ili na jesen kupe PS5. Iako nikakvih konkretnih dokaza o postojanju PS5 Pro ne postoji, šanse da su glasine tačne su veoma velike. 

Naravno, da Sony želi da proda što više PS5 konzola, nevezano za to da li dolazi do izlaska nove, poboljšanje verzije ili ne.  Veoma je teško zadovoljiti publiku, a sa ovim među-generacijskim – može doći čak do većeg nezadovoljstva kod igrača, nego kod pozitivnih reakcija. 

Treba biti jako pažljiv kod izbacivanja ovih verzija. A da li će one uticati na nove naslove? Ukoliko izađe veoma brzo nakon njih, definitivno će biti negativnih reakcija – pogotovo ako se bude čekalo na novu verziju igre za PS5 Pro. To će definitivno dovesti do nezadovoljstva kod igrača. 

Nadamo se da će Sony pametno pristupiti ovome, da će na vreme najaviti PS5 Pro ukoliko zaista izlazi uskoro. A do tad, nestrpljivo čekamo FF16 i Spider-man 2. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top