PC

System Shock Remake ušao u gold fazu!

FOTO: NightDive Studios

Najavljen pre gotovo 8 godina, NightDive Studios radi na rimejku klasičnog cyberpunk immersive sim-a System Shock iz 1994. godine. Razvoj nije bio najglađi, sa naslovom koji je više puta odložen tokom godina. Ipak, igra je konačno spremna da se pojavi na PC platformi kasnije ovog meseca – sa igrom koja je sada zvanično postala Gold.

Stephen Kick, izvršni direktor NightDive Studios-a, objavio je kratak i jednostavan Tweet na Twitter-u. U njemu piše: “System Shock je postao Gold.”

“Going Gold” znači da je System Shock Gold Master disk poslat izdavaču igre Prime Matter. Nakon podnošenja gold master-a, diskovi mogu biti “narezani” sa finalizovanim softverom. Digitalne prodavnice mogu da otpreme “konačnu” verziju igre spremnu za objavljivanje. To je proces kroz koji prolazi svaka igra u razvoju i znači da je System Shock kompletan i spreman za igranje.

Naravno, s obzirom na to da se datum objavljivanja 30. maja odnosi samo na lansiranje na PC-u, sigurno je pretpostaviti da nijedan fizički disk nije odrađen. Ipak, sentiment ostaje.

Originalni System Shock iz 1994. godine bio je ključni naslov za svoje vreme. Sa žanrom immersive sim-a koji je uglavnom pao u popularnosti u narednim decenijama. Nadamo se da će nadolazeći rimejk uspeti ne samo da prenese atmosferu prve igre, već i njen slobodan i kreativni gejmplej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top