PC

Asus ROG Ally dolazi u junu, početna cena 600 dolara

FOTO: Asus

Prošlo je nekoliko nedelja otkako je Asus prvi put najavio ROG Ally prenosivi igrački sistem i sada je kompanija spremna da podeli detaljnije informacije. Sada, Asus zvanično lansira ROG Ally, sa cenama koje počinju od $599 i prvim jedinicama koje će biti isporučene u junu.

Novi Ryzen Z1 serija APU-a kombinuje Zen 4 CPU jezgra sa RDNA 3 GPU jezgrima kako bi omogućila impresivne performanse Windows igara u prenosivom obliku. Da bi čip ostao hladan, Asus koristi ROG Zero Gravity termalni sistem koji koristi dva ventilatora i ultra-tanak hladnjak sa visoko-frikcionim cevima za brzi prenos i disipaciju toplote tokom igračkih sesija.

ROG Ally će težiti samo 608g, tako da bi trebalo da bude lako držati i nositi. Ekran nudi FullHD rezoluciju na 120Hz sa maksimalnom osvetljenošću ekrana od 500 nita, što olakšava praćenje akcije u svetlijim okruženjima. Ako se ukaže potreba, ekran takođe ima mogućnosti dodira.

ROG Ally će raditi na Windows 11, što znači da će biti potpuno kompatibilan sa svim PC igrama. Asus takođe uključuje probni period od 90 dana za Xbox Game Pass Ultimate, omogućavajući trenutni pristup stotinama igara putem Xbox Game Pass aplikacije na Windows-u. Asus je preduzeo korake kako bi osigurao da se Windows 11 lako naviguje pomoću uključenih kontrolera, ali postoji i unapređena verzija Armory Crate-a sa novim UI-om koji omogućava brzi pristup pokretaču igara i performansama sistema.

Kao deo strima, Asus je detaljno opisao performanse kako bi postavio očekivanja. Z1 je potpuno novi APU koji nudi do 2.8 TFLOPS grafičkih performansi, što je značajan porast u odnosu na Switch i Steam Deck. Z1 Extreme verzija je sposobna za 8.6 TFLOPS performansi, otvarajući put za prave 1080p/60FPS igre u pokretu. Ako vam je potrebno više performansi, ROG Ally je kompatibilan sa ROG XG Mobile eksternim GPU-om, tako da možete priključiti Ally kod kuće i uživati u performansama punokrvne desktop grafičke kartice poput RTX 4090.

ROG Ally će biti dostupan po ceni od $599 za standardni model, dok Z1 Extreme verzija počinje od $699. Uređaj je već dostupan za prednarudžbu, ali prve isporuke će krenuti u junu, počev od Z1 Extreme verzije, dok će standardni model doći tokom trećeg kvartala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top