Nintendo Switch

Nova Nintendo konzola stiže najranije 2024. godine

FOTO: Nintendo

Ranije ove nedelje, neko ko tvrdi da je upoznat sa planovima Nintenda rekao je da kompanijina sledeća generacija konzola “dobro napreduje”, nagoveštavajući lansiranje 2024. godine. Sada, Nintendo postavlja očekivanja i potvrđuje da neće biti novog hardvera pre kraja marta 2024. godine.

Kao deo najnovijeg izveštaja o zaradi Nintenda (preko Bloomberg-a), predsednik Shuntaro Furukawa je potvrdio da kompanija ne planira da objavi novu konzolu u tekućoj fiskalnoj godini koja se završava 31. marta 2024. godine.

Iako Nintendo ne planira da objavi novu konzolu u skorijoj budućnosti, sve je verovatnije da ćemo videti novi Nintendo sistem 2024. godine. Iako bi bilo retko videti Sharp ekran u dnevnoj sobi danas, kompanija je i dalje glavni dobavljač ekrana širom sveta. U nedavnom izveštaju o zaradi Sharp-a, kompanija je potvrdila da će isporučiti ekrane za “novu igračku konzolu”, ali nije navela ime kompanije. Ova napomena je brzo uklonjena iz javno dostupnih dokumenata.

Sharp bi mogao da isporučuje ekrane za bilo koji broj proizvođača prenosivih sistema. U poslednjih nekoliko godina došlo je do porasta prenosivih igračkih sistema, posebno PC orijentisanih prenosivih uređaja poput Steam Deck i ROG Ally, tako da je sasvim moguće da Sharp govori o uređaju nalik konzoli umesto toga. Ipak, s obzirom na nedavne glasine oko Switch 2, vreme je zanimljivo.

Ovo što novi Nintendo hardver ne dolazi uskoro i te kako ide u prilog prodaji Switch konzola, jer se time ostavlja dovoljno vremena da aktuelna prenosiva konzola dogura do prvog mesta kao najprodavanija konzola svih vremena, a trenutno je na trećem mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top