PlayStation 5

Šef Playstationa tvrdi da je rano govoriti o popularnosti PSVR2 uređaja, uprkos lošoj prodaji

FOTO: Sony

Nakon lansiranja PS VR2 ranije ove godine, sugerisalo se da su predbilježbe i rane prodaje promašile očekivanja. Još uvek ne znamo koliko je jedinica Sony uspeo da proda do sada. Međutim, šef Playstationa, Jim Ryan, kaže da je još uvek prerano da se sudi o popularnosti novog headseta.

U martu je izveštavano da je Sony prodao samo oko 300.000 PS VR2 jedinica tokom prvog kvartala. To je daleko ispod ambicioznog broja od 2 miliona kojeg je Sony navodno želeo da dostigne. Postoji nekoliko razloga za to. Za početak, sam uređaj košta više od PS5 konzole potrebne za njegovo korišćenje. Drugo, nedostatak je velikih igara. Čak i Horizon VR spin-off, Call of the Mountain, razočarava igrače zbog svoje prevelike zavisnosti od penjanja kao mehanike igranja.

Ipak, Sony nije brz da otpiše headset. U intervjuu sa Famitsu-om, Jim Ryan je objasnio da je budući da je headset tek izašao pre nekoliko meseci “malo rano suditi o njegovoj popularnosti”.

PS VR2 će nesumnjivo zauzeti deo Sony-evog predstojećeg PlayStation Showcase-a, zakazanog za sledeću nedelju. Sigurni smo da će rani kupci držati fige za neke velike nove VR igre. Možda čak i PS VR2 verziju Half-Life Alyx-a, koja i dalje ostaje jedna od najboljih single-player VR igara razvijenih do danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top