PlayStation 5

Sony najavio ProjectQ, handheld uređaj koji možete koristiti samo blizu svoje PS5 konzole

FOTO: Sony

Pre nego što je održan PlayStation Showcase, kružile su glasine o razvoju handheld uređaja u Soniju. Interno poznat kao Project Q, PlayStation je zvanično najavio prenosni uređaj zajedno sa iznenađujućim otkrivanjem bežičnih slušalica fokusiranih na igre.

Project Q je uređaj omogućen za Remote Play koji izgleda kao da ste presekli DualSense kontroler na pola i zatim zaglavili veliki ekran između njega. Ima živopisan 8-inčni LCD ekran sposoban za rezoluciju do 1080p pri 60fps i haptiku i adaptivne okidače koje DualSense inače ima.

Sony je takođe predstavio svoje prve zvanične bežične slušalice koje donose audio imerziju sledeće generacije na PS5 i PC, kao i povezivanje sa pametnim telefonima putem Bluetooth-a. Sony obećava novu bežičnu tehnologiju koja će dostaviti gubitak audio sa niskom latencijom za visokokvalitetno audio iskustvo.

I slušalice i Project Q će biti lansirani kasnije ove godine, a više detalja će biti podeljeno u narednim mesecima.

Iskreno, meni je postojanje ove prenosive konzole pomalo besmisleno. ProjectQ ćete moći koristiti sa svojom PS5 konzolom samo putem iste Wi-Fi mreže, što znači da je potrebno da ste u kući. Onda kada ste već tu zašto ne biste lepo seli pred TV ili monitor i uživali na velikom ekranu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top