PlayStation 5

Playstation konzole se prodaju čak četiri puta bolje nego Xbox

Evropska komisija je u nastavku odobrenja Microsoftovog preuzimanja Activision Blizzard otkrila da PlayStation prodaje 4 puta više od Xbox konzola na evropskim teritorijama.

Evropski komesar za konkurenciju, Margarethe Vestager, objasnila je zašto je regulator odobrio posao. Jedan odlučujući faktor je činjenica da PlayStation ima znatno jači tržišni udeo nego Xbox u regionu. Tačnije, Sonijjev hardver se prodaje oko četiri puta više od Xbox-a.

Ukupni tržišni udeo za Microsoft i Activision je generalno nizak u Evropi. Samo kada pogledate specifične segmente poput “pucačkih igara” dolazite do preko 20%. A za konzole, Sony prodaje oko 4 puta više PlayStation-a nego što Microsoft prodaje Xbox-ova.

“Uz ovaj kontekst, nismo smatrali da spajanje stvara vertikalni problem. Rečeno mi je da je Call of Duty veoma popularna franšiza pucačkih igara. Ali smo utvrdili da Microsoft verovatno neće sebi pucati u nogu tako što će zaustaviti prodaju Call of Duty igara mnogo većoj bazi PlayStation igrača. Naši kolege iz CMA su se složili sa nama i na kraju došli do istog zaključka.”

Microsoft-ov posao je odobren u nekoliko regiona, iako je jedna velika teritorija koja je blokirala preuzimanje UK. Međutim, Xbox kompanija potvrdila je da će osporavati odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top