PC

The Witcher 3 prodat u preko 50 miliona primeraka

FOTO: CD Projekt Red

8 godina nakon prvog izdanja, The Witcher 3 je jači nego ikad. Igra je prvobitno objavljena za PS4, Xbox One i PC, ali je dobijala kontinuiranu podršku tokom godina i došla na Switch i nedavno na PS5 i Xbox Series X/S. Na ovim sistemima su dodate nove funkcije poput ray-tracinga. Ova kontinuirana podrška od strane CDPR-a pomogla je da se The Witcher 3 proda u preko 50 miliona primeraka.

U najnovijem finansijskom izveštaju CD Projekta, izdavač je otkrio da je The Witcher 3: Wild Hunt iz 2015. godine zvanično prodat u preko 50 miliona primeraka. Sa tako velikim brojem prodatih kopija, The Witcher 3 je lako jedna od najprodavanijih igara svih vremena – zauzimajući 9. mesto između Pokemon Red/Green/Blue/Yellow (47.5 miliona) i Red Dead Redemption 2 (53 miliona prodatih kopija).

Još impresivnije je to što je samo u poslednjoj godini prodato 10 miliona kopija The Witcher 3 – zaista iznenađujuće obzirom na starost igre. Naravno, CDPR je neprestano ažurirao igru, sa next-gen izdanjem koje je objavljeno krajem prošle godine; nesumnjivo dajući naslovu novi život.

Sa 50 miliona jedinica, The Witcher 3 je sada zvanično prodao više od dvostruko broja kopija The Witcher 1 i 2 zajedno. Ukupno gledano, serijal The Witcher je sada premašio 75 miliona prodatih kopija. Biće zanimljivo videti koliko će još jedinica TW3 biti prodatih do trenutka kada se pojavi sledeća Witcher igra. Moramo sačekati i videti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top