Vesti

Retka Sega Mega Drive igra prodata za gotovo 10.000 dolara

Jedna retka igra za Sega Mega Drive je prodana na eBay-u za 7.870 funti (9.800 dolara), prema izveštaju Fusion R Gamer. Reč je o PAL kopiji igre Lakers vs Celtics and the NBA Playoffs.

Igra se smatra jednim od “svetih grala” među evropskim kolekcionarima Mega Drive-a. Zanimljivo je da je severnoameričko izdanje igre izuzetno često i može se naći na eBay-u po ceni od 5-20 dolara.

PAL verzija je bila skoro spremna za izdavanje i britanski časopis CVG joj je čak dao ocenu 88%. Međutim, igra je u poslednjem trenutku povučena i nikada nije zvanično izdata u Evropi. Ipak, nekoliko kopija je uspelo da izađe iz EA-ovog skladišta.

Prema članku koji je Eurogamer napisao 2017. godine, veruje se da je EA imao problema sa dobijanjem NBA licence za evropska tržišta. Problem je na kraju rešen na vreme za izdavanje nastavka igre, Bulls vs Lakers.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top