Vesti

Avowed već pokazuje koliko su elementi bitni u ovoj igri

Kao prostrana fantazijska RPG igra, Avowed je već privukla ogromnu pažnju u svetu gejminga. Naslov je prvi put predstavljen 2020. godine, ali se dugo ništa više nije znalo o igri, sve do pre nekoliko dana. Na  junskom Xbox Showcase su stigle mnoge nove informacije. Sada kada fanovi imaju realniju predstavu o tome kakva će biti igra pri izlasku, postoji bolje razumevanje najistaknutijih mehanika igre koje smo imali prilike videti i nešto malo čuti o njima.

Avowed već dugo izaziva veliko uzbuđenje zahvaljujući svom “magijskom borbenom” sistemu koji će igračima pružiti osnovnu mogućnost u borbi. Pre Xbox Showcase o magiji u ovoj igri se znalo samo na osnovu nekih fotografija koje nisu puno otkrivale. Ali sada znamo da će magija u Avowed-u izgleda biti raznovrsna i intrigantna i jasno je da će elementi imati veliki značaj u načinu upotrebe magije.

Kako Avowed pristupa magiji

Radnja Avowed-a odvija se u opasnom i nemilosrdnom svetu Eora, istom okruženju kao i serija Pillars of Eternity. U takvom opasnom mestu, igrači će morati da iskoriste svaku borbenu prednost, a magija je jedna od najmoćnijih.

Mnoga bića na Eori koriste magiju putem Duševne Esencije, natprirodnog energetskog izvora koji živi u svim stvarima. Potrebna je ozbiljna intelektualna snaga i posvećenost da bi se pravilno upravljalo magijom, ali rezultati mogu biti izuzetno moćni. Čarobnjaci i monasi mogu da koriste moć svoje sopstvene duše kako bi nanosili štetu neprijateljima i branili se, a kad su u pitanju druidi i sveštenici, oni mogu da koriste duše drugih živih bića.

U igri, magija se koristi direktno iz ruke onog ko je baca, sa mogućnošću istovremenog korišćenja dve magije. Način na koji se magija pristupa u Avowed-u doveo je do mnogih poređenja sa igrama The Elder Scrolls serijala kao što je Skyrim, iako su animacije za izvođenje magije u Avowed-u jedinstvene. Svestranost koja se krije iza ovog načina korišćenja magije govori sama za sebe, a snimci sa Xbox Showcase-a prikazuju kako će magija elemenata biti u samom centru pažnje.

Kao i mnoge fantazijske RPG igre, magija u Avowed-u će obuhvatati zaista širok spektar potencijalnih čini. Od dozivanja bića do stvaranja štitova i direktnih napada, čini u Avowed-u će biti brojne i višenamenske. Snimci sa Xbox Showcase-a prikazuju kako se igrač bori protiv neprijatelja koristeći vatru, led i zemlju, što ukazuje na to da će elementarne osobine čini biti veoma bitne.

To ukazuje da će igračev lik u Avowed-u imati neobičan nivo moći, budući da može kontrolisati sopstvenu dušu, kao i duše biljaka i životinja. Kombinacije čini izgledaju kao važan deo borbe u Avowed-u, pri čemu igrač može birati između kombinacije čini, borbe blizu, pa čak i borbe sa pištoljem na daljinu.

Kombinacija leda i vatre mogla bi biti klasična kombinacija za nanošenje štete neprijateljima, dok bi kombinacija zemlje i potencijalno vetra takođe mogla biti jednako moćna. Nedavni snimci igranja Avowed-a takođe su prikazali elementarne napade za oružja za borbu blizu i možda čak i za borbu na daljinu, što dodatno ukazuje na važnost elemenata u igri.

Avowed će izaći 2024. godine na PC-u i Xbox Series X/S pa ćemo tad zapravo videti kako će to sve da funkcioniše, a do tad ćemo sigurno dobiti još novih informacija i vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top