PlayStation 5

To što first-party igre nisu od prvog dana na PS Plus je uspešna taktika za Sony

FOTO: Sony

Prema izvršnom direktoru, Sony Interactive Entertainment još uvek nema planove da svoje first-party igre stavi na PlayStation Plus na dan izlaska.

U intervjuu sa GamesIndustry.biz, Nick Maguire, potpredsednik i globalni šef pretplata, rekao je da kompanija nema interes da sve svoje first-party igre budu dostupne od prvog dana kao što Microsoft radi sa Xbox Game Pass.

“Zadovoljni smo našom strategijom”, rekao je Maguire. “Stavljanje igara malo kasnije u životnom ciklusu znači da možemo da dođemo do više kupaca 12, 18, 24 meseca nakon što su objavljene. Vidimo da se kupci i dalje uzbuđuju zbog tih igara i ulaze u njih. Za nas to funkcioniše.”

Kada je upitan da li bi ova strategija mogla da se promeni u budućnosti za planirane PlayStation live service naslove, kako bi se osigurala velika publika za njih na lansiranju, Maguire nije bio siguran ni u jednom slučaju. “Stalno radimo na tome šta je prava strategija za budućnost”, odgovorio je. “Kako će se navike igrača razvijati i kako da se pobrinemo da usluga zadovolji te buduće navike?”

Prošle godine su i šef PlayStation odeljka, Jim Ryan i šef inicijativa nezavisnih developera kompanije Shuhei Yoshida rekli da nemaju nameru da objavljuju svoje first-party igre na PS Plus-u na dan izlaska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top