Domaća Scena

Nepobedivi do samog kraja: Jake Bube su šampioni RUR BLAZE CUPA!

jake-bube-1-rur-blaze-cup2023

Došli smo do kraja ovogodišnjeg RUR BLAZE CUPA. Kao pobednici su izašli momci iz Jakih Buba, koji su u velikom finalu nadigrali FROST CUP šampione Velež Mostar i osvojili novčanu nagradu od 1500€! Čestitamo!

U subotu, 17. juna smo se okupili uživo u prostorijama Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) kako bismo ispratili veliku LAN završnicu RUR BLAZE CUPA, gde su se najbolji CS:GO igrači sa naših prostora borili za titulu šampiona i novčanu nagradu od 2500€. Kroz četiri runde kvalifikacija, na LAN fazu turnira su se plasirali timovi BUDI2, Sangrija, Jake Bube i Velež Mostar.

Na megdan su prvo izašli BUDI2 i Velež Mostar, ekipe koje su se takmičile u finalu zimskog RUR FROST CUPA. Istorija se ponovila, pošto je Velež Mostar brzinski uzeo 2-0 pobedu u prvom polufinalnom duelu.

Drugo polufinale je bila repriza prethodnog meča. Okršaj između Jakih Buba i Sangrije se završio sa identičnim rezultatom, gde su Jake Bube slavile 16-9 i 16-8.

Usledilo je veliko finale i borba za titulu šampiona RUR BLAZE CUPA. Nadali smo se da će veliko finale biti uzbudljivije i napetije od prethodnih mečeva, ali je situacija bila potpuno obrnuta.

Jake Bube su imale odličan početak na Vertigu. Čekali smo trenutak kada će igrači Veleža uzvratiti udarac, ali im, prosto rečeno, Jake Bube prosto nisu dozvolile da igraju igru. Jake Bube su stavile tačku na prvu mapu sa samo jednom izgubljenom rundom.

Ancient je bio daleko neizvesniji, pošto je Velež Mostar ovom prilikom u startu poveo sa nekoliko rundi. Ovim tempom smo se nadali da ćemo doći do treće mape, ali su Jake Bube ubrzo preuzele potpunu kontrolu nad mečom i krenule da osvajaju rundu za rundom.

Velež je dao sve od sebe, ali su Jake Bube ipak bile prejake. Sa 16-12 pobedom na finalnoj mapi, C0llins, Muffy, Katalic, Sarenii, Dee Andr1x su osvojili titulu šampiona RUR BLAZE CUPA, kao i novčanu nagradu od 1500€. C0llins je takođe imenovan za MVP-a celog turnira!

Drugoplasirani Velež Mostar je osvojio novčanu nagradu od 700€.

rur-blaze-cup-velež-mostar-2nd
Foto: RUR

Ovako izgleda finalno stanje žreba:

rur-blaze-cup-final-bracket-bube-w1
Foto: RUR

1. mesto: Jake Bube – 1500€

2. mesto: Velež Mostar – 700€

3. – 4. mesto: Sangrija/BUDI2 – 150€

RUR bi želeo da se zahvali svim ekipama i gledaocima koji su podržali naše najbolje kanteraše. Vidimo se na sledećem BLAZE CUPU!

Ako ste propustili RUR BLAZE CUP, sve mečeve LAN završnice možete pogledati OVDE!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top