Vesti

I BioWare je imao otpuštanja

BioWare otpušta nepoznat broj zaposlenih dok prebacuje razvoj igre Star Wars: The Old Republic na tim u Broadswordu. Kada je vest o promeni developera za The Old Republic postala poznata, zajednica je osećala podeljeno mišljenje. Iako nikada nije dostigla popularnost kao World of Warcraft, fanovi Star Warsa su godinama smatrali prostranstva galaksije u The Old Republic-u svojim domom. Igra im je omogućila da ostvare svoju Star Wars fantaziju – bilo kao Tamni Lord Sita, prekaljeni krijumčar ili nemilosrdni lovac na ucene – i sada je izgledalo kao da se ta fantazija stavlja na životnu podršku.

Sporazum između kompanija Electronic Arts i Broadsword Online omogućava BioWare-u da se u potpunosti fokusira na Dragon Age i Mass Effect, dok istovremeno pruža igračima The Old Republic-a kontinuiranu podršku sadržajem. Broadsword vodi bivši suosnivač Mythic Entertainment-a Mark Denton, koji je takođe radio na Star Wars: The Old Republic-u u njegovim ranim danima. Iako se očekuje da će nova razvojna ekipa biti sastavljena od polovine bivše BioWare ekipe, kruže glasine da se neće svi programeri pridružiti novom timu.

U novom blog postu generalnog menadžera Garyja McKayja i izvršnog producenta Keitha Kannega, potvrđeno je da će BioWare otpustiti neke od svojih programera sa tima za The Old Republic. Preostali će biti premešteni da rade na Mass Effect-u i Dragon Age-u, ili će biti prebačeni u Broadsword Online Studios. Iako je uvek zabrinjavajuće čitati o otpuštanjima, to ne bi trebalo da spreči dalju podršku za The Old Republic, a s obzirom na to da Dragon Age: Dreadwolf ima ciljno izdanje u leto 2024, novi članovi tima trebali bi pomoći igri da dostigne sve preostale razvojne ciljeve.

Što se tiče dugoročne budućnosti Star Wars: The Old Republic-a, Keith Kanneg je među rukovodstvom koje se prebacuje u Broadsword, što će se nadamo osigurati stabilnost i doslednost u ažuriranju 7.4 i dalje. Iako je The Old Republic uživao u nekoliko ekspanzija tokom svog desetogodišnjeg postojanja, sadržajni paketi su postali manji, a zajednica je zabrinuta da će tim u Broadsword Online Games nastaviti tu tendenciju umesto da je preokrene. Koliko god mračna bila trenutna reakcija među fanovima The Old Republic-a, to je ipak bolja opcija od potpunog prekida razvoja.

Dragon Age: Dreadwolf i sledeći naslov Mass Effect-a sigurno će dobiti značajan podstrek od programera The Old Republic-a koji ostanu u kompaniji, dok će oni koji budu prebačeni u Broadsword dobiti adekvatnu podršku kako bi se osigurala glatka tranzicija. Nažalost, neki programeri iz BioWare-a su otpušteni, ali može se nadati da će relativno lako naći novo zaposlenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top