Vesti

U nastavku Hogwarts Legacy, igrač bi mogao biti u ulozi profesora

Hogwarts Legacy je bio jedan od prvih velikih događaja u svetu igara za 2023. godinu i uspešno je postavio ton za dalji tok godine. Projekat koji je razvila kompanija Avalanche Software bio je pozitivan znak za sve one koji su tražili iskustva igranja u svetu Harija Potera  i želeli da ovu franšizu dožive na drugi način. Ovaj studio je vešto rekreirao Hogvorts školu veštičarstva i čarobnjaštva i okružio je otvorenim svetom koji je trebalo detaljno istražiti da bi se otkrila sva njegova tajanstva.

Prikazivanje škole ponovo kroz oči potpuno prilagodljivog učenika bilo je divno i dopunilo je sliku sveta u vremenskom periodu koji knjige o Hariju Poteru još uvek nisu istražile. Međutim, perspektiva učenika je već mnogo puta korišćena. Neizbežni nastavak Hogwarts Legacy-ja mogao bi da napravi narativni skok napred tako što će glavni lik biti profesor, menjajući celokupni ugao iz kojeg se igra i širi svet čarobnjaštva posmatraju.

Protagonista profesor iz Hogvorts Legacy-ja mogao bi biti zabavan novi ugao gledanja

Kao učenik, u Hogvorts Legacy-ju uvek su postojali drugi likovi koji su vodili igrača od mesta do mesta, bilo da su to profesori, čuvari ili drugi učenici Hogvorts-a. To pomaže da igra dobije fokus, ali to košta ograničavanje uticaja odluka na narativ. Stavljanje igrača u ulogu profesora moglo bi biti zanimljiv novi preokret, jer bi mogli upravljati odgovornošću upletenih đaka, predavati časove i imati značajan uticaj na celu školu.

Nastavak bi mogao igrače vratiti u cipele lika kog su preuzeli u prvoj igri, ali nekoliko godina kasnije kada preuzmu ulogu profesora. To nije neobično za franšizu, jer se omiljeni lik Nevil Longbotom vraća kao profesor biljne magije i šef Gryffindora nakon što završi školovanje. Povratak kao učenik ponovo nosi rizik od ponavljanja, što bi moglo učiniti da serija bude jednolična.

Časovi nisu bili obavezni u Hogvorts Legacy-ju

Hogvorts Legacy je dao fanovima mogućnost da iskuse hodnike dvorca kao učenik, ispunjavajući san milionima fanova franšize. Korišćenje Sortirajućeg šešira da bi se pridružili jednom od četiri različita doma i pronalaženje doma u prelepim zajedničkim prostorijama bilo je neverovatno. Kao što su to uradili Hari, Hermiona i Ron, protagonistu nije trebalo dugo da se suoči sa zaverom koja se odmotava kroz priču, prolazeći kroz postupke kako bi stvorio zadovoljavajuće iskustvo.

Međutim, to nije bilo iznenađujuće i nije izneverilo očekivanja tako što bi uradilo nešto što već nije bilo dokumentovano u promotivnom materijalu pre izlaska u februaru. Lik igrača je u sličnom položaju kao Hari Poter, profesor Eleazar Fig je jasno igračeva verzija Dambldora, a dok ostali profesori imaju interesantne osobine, nisu izricali kazne zbog preskakanja časova. To je mala frustracija, ali pokazuje da je Hogwarts Legacy bio donekle predvidljiv i nije uspeo da u potpunosti prikaže sve aspekte života učenika na prestižnoj školi. Promena perspektive na profesora u nastavku mogla bi biti ključ za održavanje zainteresovanosti fanova i izazivanje priče koja ima slobodu da ide gotovo bilo kuda.

Dok ne dobijemo neke vesti za Hogwarts Legacy 2, bitno je znati da je prvi deo, Hogwarts Legacy, dostupan na PC, PS4, PS5, Xbox One, iXbox Series X/S, dok na Nintendo Switch  stiže 14. novembra 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top