Mobile

Prvi utisci: Tom Clancy’s The Division Resurgence BETA

Mobilni gejming je u neverovatnoj ekspanziji već duži period, gotovo neprekidno, tako da je sasvim očekivano da mnogi veliki izdavači svoje popularne franšize sa računara i konzola prenose i na pametne telefone.

Sa tim u vidu, The Division Resurgence je visoko očekivani samostalni naslov od Ubisofta koji donosi voljenu Division franšizu na mobilne uređaje. Smešteni u pandemijom pogođenom Njujorku, igrači preuzimaju ulogu visoko obučenog agenta Strateške Divizije, zaduženog za uvođenje reda u gradu na ivici kolapsa.

Pažnja posvećena detaljima u ”katastrofalnom pandemijskom scenariju” je zadivljujuća, sa pažljivo izrađenim okruženjima koja odražavaju posledice društvenog sloma. Na primer, igrači će tokom kampanje naići na nekoliko kriminalnih grupa koje su zloupotrebile situaciju u gradu, što je vrlo realna mogućnost u takvom scenariju. Moram napomenuti samo da sam tokom ranog pristupa, iliti zatvorene bete, iskusio samo delić ovoga i da za krajnji sud moram sačekati da izađe puna igra.

Vizuelno, The Division Resurgence je zadivljujuć. Igra koristi napredne tehnike renderovanja da bi razorene ulice Njujorka izgledale zaista sjajno, čak i na mobilnom telefonu. Kontrole su fino podešene za mobilne uređaje, omogućavajući fluidno kretanje i precizno ciljanje. Osnova Division serijala, to jest borba sa velikim fokusom na korišćenje zaklona, se vraća i jednako je uzbudljiva kao i ranije, ukoliko ste ljubitelj ovog ”podžanra” FPS igara naravno.

Pored singlplejer kampanje, The Division Resurgence takođe nudi multiplejer mod. Igrači mogu da se udruže sa prijateljima da bi se suočili sa izazovnim misijama, uključili se u PvP bitke ili učestvovali u dinamičnim open-world događajima.

Jedna od najprivlačnijih karakteristika The Division Resurgence su opsežni mehanizmi za unapređivanje i personalizaciju karaktera. Igrači mogu prilagoditi stil igranja svog agenta iz četiri glavne kategorije, a širok izbor oružja, dodataka i specijalnih sposobnosti omogućava mnogo prostora za eksperimentisanje kada je reč o pronalaženju optimalnog builda za datu situaciju.

Jedna potencijalna prepreka za The Division Resurgence je pad FPS-a koji se javlja u zavisnosti od ”dešavanja na ekranu”. To može zavisiti od specifikacija uređaja i može biti neizbežno s obzirom da se radi o mobilnoj verziji. Osim toga, zbog velike količine sadržaja, količina objekata na ekranu u nekim trenucima može biti abnormalno velika, tako da ekran može izgledati skučeno. Međutim, postoje solidna podešavanja, kako za kvalitet grafike, tako i za kontrole, tako da igrači mogu da ih prilagode prema mogućnostima svog uređaja.

Sve u svemu, The Division Resurgence je fenomenalno ostvarenje koje se nalazi na samom vrhu lestvice mobilnih igara, a ujedno je i odličan dodatak Division franšizi i obavezna igra za fanove taktičkih pucačina i imerzivnih narativa.

Tom Clancy’s The Division Resurgence je dostupan za Android i iOS

Autor: Milan Janković

Igru ustupio: Ubisoft

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top