Gadgets

Apple već sada smanjuje proizvodnju Vision Pro zbog “poteškoća”

FOTO: Apple

Apple je navodno značajno smanjio svoje proizvodne ciljeve za dugo očekivani headset za mešovitu stvarnost (MR – Mixed Reality), Vision Pro.

Najavljen tokom Worldwide Developers Conference u junu, headset će koštati 3.499 dolara (!) kada se pojavi u SAD početkom 2024. godine.

Označen kao „prvi prostorni računar“ kompanije Apple, Vision Pro će takođe biti pušten u prodaju u više zemalja kasnije tokom sledeće godine.

Prema izveštaju koji je objavio Financial Times, Apple je nekada imao interni cilj prodaje od milion jedinica tokom prve godine za Vision Pro uređaj nakon lansiranja.

Međutim, ovaj cilj je navodno smanjen zbog složenosti dizajna uređaja i poteškoća u proizvodnji.

Dve osobe bliske jabučastom gigantu i Luxshare, kineskom proizvođaču za koji se trenutno smatra da je jedini sklapač headset-a, rekli su da se priprema za proizvodnju manje od 400.000 jedinica sledeće godine.

Dva dobavljača su takođe rekla publikaciji da Apple traži samo dovoljno komponenti za proizvodnju 130.000 do 150.000 jedinica u 2024. godini.

Apple navodno radi i na budućim generacijama uređaja, uključujući jeftiniju verziju sa korejskim proizvođačima displeja Samsung i LG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top