PlayStation 4

Microsoft i Sony sklopili dogovor koji će Call of Duty zadržati na Playstation konzolama

FOTO: Activision

Nakon što je Microsoft u januaru 2022. godine najavio svoju akviziciju Activision Blizzard grupe, kompanija je Soniju uputila ponudu da osigura da Call of Duty ostane na PlayStation konzolama. Ponuda je počela kao višegodišnji ugovor, ali je na kraju prerasla u desetogodišnji ugovor. Do sada, Sony je odbio da potpiše ponudu, umesto toga pokušavajući da potpuno zaustavi spajanje. S obzirom na to da se akvizicija čini spremnom da prođe, Sony je sada konačno potpisao.

Danas je Microsoft najavio da je Sony potpisao ugovor sa Microsoftom kako bi osigurao da Call of Duty ostane na PlayStation konzolama barem narednih deset godina. To označava ogromnu promenu stava, od pokušaja rada sa regulatorima kako bi se zaustavila akvizicija do igranja lopte sa Microsoftom.

Ovo odmah nanosi još jedan udarac FTC-u, koji je svoj čitav slučaj protiv Microsoft-Activision dogovora zasnovao na šteti koju bi mogao naneti PlayStationu uklanjanjem naslova poput Call of Duty. Ta teorija štete više ne drži mnogo vode sa ovim dogovorom sada na snazi.

Još uvek nismo sigurni u status drugih igara iz Activision biblioteke. Neki budući naslovi iz drugih franšiza bi mogli završiti kao Xbox ekskluzive. Međutim, s obzirom na to da FTC i dalje namerava da predstavi slučaj protiv Microsoft u svom sudu kasnije ove godine, a britanski CMA i dalje radi sa Microsoftom na novim merama kako bi odobrila dogovor, verovatno ćemo videti da Activision ostane donekle nezavisan pod Microsoftom za sada.

Iako bi Microsoft mogao zatvoriti akviziciju već u ponedeljak, to bi sada bilo suprotno ranijem bloku CMA. S obzirom na to da CMA sada ponovo procenjuje svoj položaj na osnovu novih predloga od strane Microsofta, verovatnije je da ćemo videti kratkoročno produženje roka za dogovor, omogućavajući da se sve uradi pravilno bez ljutnje bilo kojih vladinih agencija. Nova istraga CMA bi mogla trajati do avgusta, ali regulator je takođe izjavio da želi da finalizuje novu odluku pre svog novog roka 26. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top