Vesti

Vejn Runi pronalazi nove D.C. United igrače igranjem Football Manager-a

Trener fudbalskog kluba D.C. United pronalazi nove igrače na veoma interesantan način.

Posle svoje 19-godišnje fudbalerske karijere, Vejn Runi se 2021. godine prešaltao u ”trenerske vode”. Sadašnji je trener engleskog kluba D.C. United, koji beleži znatno bolje rezultate otkako se Runi pridružio klubu. Deo ovog uspeha se, verovali ili ne, prepisuje jednoj video igri.

U intervjuu sa The Times, Runi je otkrio da se u potrazi za novim D.C. United fudbalerima služio podacima i statistikama iz fudbalske simulacije Football Manager. Ekipa je bila dosta aktivna na ovom planu otkako je Englez ušao u celu priču.

”D.C. United je reklamirao Football Manager, dok su nam developeri zauzvrat dali pristup podacima njihovih skauting agenata, rekao je Runi”.

Ovaj metod zvuči prilično inovativno, ali Runi nije prvi trener koji je koristio Football Manager za skauting pravih igrača – preduhitrio ga je Žoze Morinjo, trener Rome.

Football Manager je serijal igara za fudbalski menadžment koji je ugledao svetlost dana davne 1992. godine, prvobitno poznat kao Championship Manager. FM je tokom godina privukao ogroman broj fanova, uključujući Mbapea i Grizmana, a danas se smatra za najbolju, najrealističniju i najkompleksniju igru fudbalskog menadžmenta. Najnovije izdanje igre, FM23, izašlo je u novembru 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top