Vesti

Gundam Evolution se gasi posle godinu dana

Bandai Namco je upravo objavio da će ugasiti servere za GUNDAM EVOLUTION i to 29. novembra 2023. godine.

GUNDAM EVOLUTION bio je timsko bazirani FPS u kojem upravljate mobilnim odelima iz popularnog animea Gundam. Ovo je još jedan “Games as a Service” proizvod koji je imao mnogo mikrotransakcija i terao igrače da “melju” kako bi unapredili svoje mečeve. Zato nas ova vest ne iznenađuje.

Ono što je smešno ovde je da bi single-player GUNDAM igra mogla biti uspešna. Međutim, PVP/GaaS igra je lakša za kreiranje i mnogi developeri još uvek jure taj “Destiny uspeh”. Čak su i Anthem i Marvel’s Avengers propali u pružanju “tog” iskustva.

GUNDAM EVOLUTION je takođe bila i besplatna igra, što je takođe verovatno dovelo do brzog gašenja servera i igre zbog neprofitabilnosti. Ovo istovremeno jeste i paradoks, jer nije bilo mnogo igrača, a igra je besplatna i dostupna svima.

Developeri su takođe tvrdili da će izdati neki novi sadržaj za igru. Sezona 6, koja će dodati novu jedinicu i dve mape, izlazi 23. avgusta. Zatim, poslednja sezona igre, koja će dodati još novu jedinicu i mapu, izlazi 25. oktobra.

U svakom slučaju, ovo je još jedna PVP/GaaS igra koja nije uspela privući veliki broj igrača. Takođe, prodaja Evo Coins, premium valute u igri, prestaje 26. jula. Bilo koji preostali Evo Coins koje igrači imaju mogu se koristiti do gašenja Gundam Evolutiona u novembru. Bandai Namco je saopštio da neće izdavati povrate novca za prethodno kupljene Evo Coins ili predmete.

I dalje možete probati ovu GUNDAM igru. Trenutno ima mešane recenzije na Steamu, pa ne očekujte previše od nje, ali je besplatna, pa vas ništa ne košta da je isprobate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top