Gadgets

Bluetooth zvučnih za sve prilike – Moye Beat

Bluetooth zvučnici tokom godina postaju sve popularniji, čak do te mere da neke novije generacije zapravo i ne znaju čemu služi kućni audio sistem jer prosto postoji zvučnik na koji nakačite telefon i to je sve što vam treba. Rast ovog tržišta prouzrokuje da se pojavljuju različiti modeli, kako po snazi, dužini trajanja baterije, dodatnim karakteristikama, a jedan napredniji model nam je stigao od Moye. 

Moye Beat

Moye Beat je bluetooth zvučnik koji je okvirno oblika i veličine konzerve za piće od 0.5 litara i samim tim je dovoljno kompaktan da ga sa sobom ponesete bilo kuda ali sa druge strane i dovoljno moćan da vam na primer bude jedini audio sistem u sobi ili čak za ceo manji stan. Pre svega je bitno napomenuti fizičke karakteristike u prvom redu što je vodo-nepropusan po standardu IPX7. Dosta često ovakvi uređaji imaju neku vrstu zaštite od prskanja i slično, ali se retko srećemo sa zvučnikom koji je zvanično sertifikovan da može da izdrži potapanje do 30 minuta u vodi dubine do jedan metar. To praktično znači da ga slobodno sa sobom možete poneti na bazen ili na plažu, pa čak i da upadne u vodu to neće biti nikakav problem i nastaviće da radi najnormalnije. Za to je pre svega zaslužna odlično izvedena gumena obloga koja će osim što sprečava ulazak vode obezbediti i dobro ležanje u ruci ili na nekoj podlozi. Mora se priznati da je primenjeno nekoliko interesantnih rešenja koja olakšavaju svakodnevni rad, na primer ako zvučnik stoji vertikalno ima otvore sa donje strane kako bi se bolje čuo bas, dok ukoliko stoji položeno postoje mali gumirani dodaci sa jedne strane koji mu omogućavaju da bude stabilan a ne da se otkotrlja negde sam od sebe. Inače je uglavnom prekriven nekom vrstom tkanine koja je takođe otporna na vodu i koja je unificirana, osim jednog malog dela gde iz nje izlaze vrlo lepo izrađeni dugmići za kontrolu uređaja. Beat inače trenutno možete izabrati u crnoj ili plavoj boji. A ispod svega toga se nalazi dvokanalni sistem zvučnika koji je zaslužan za to kako ovaj uređaj radi, dok je sa donje strane i mali woofer. Fizičke karakteristike ovog uređaja zaokružuje deo gde se nalazi kopča za nošenje koja je pravo iz kutije obezbeđena sa jednom podebelom pertlom, kao što su one za patike. Međutim ako vam se ovaj detalj ne dopada i nemate potrebu toliko za nošenjem to uvek možete skinuti i na taj način dobiti svedeniji izgled, ili prosto na isto mesto postaviti na primer neki karabinjer pa zvučnik zakačiti na ranac za pešačenje – sa težinom od 615 grama to neće biti preveliki problem. 

Tehničke karakteristike Moye Beat su vrlo impresivne, pre svega deklarisana snaga od čak 30W što je za 50% više od sličnih konkuretskih uređaja. Nismo imali prilike da ovo precizno izmerimo, ali utisak je zvučnik izuzetno jak imajući u vidu relativno male dimenzije. Ono što ga još dodatno može pojačati jeste da ga uparite sa još jednim istim ovakvim zvučnikom kao TWS (True Wireless Stereo) sistem. Uparivanje se vrši vrlo jednostavno, dobijate praktično duplo jači zvuk, a nema nikakvih kašnjenja. Na taj način recimo možete istovremeno da ozvučite dve prostorije u stanu, ili da pojačate utisak ako pravite na primer neku žurku na otvorenom. Zvučnik se na uređaje povezuje preko najnovijeg Bluetooth 5.3 protokola koji obezbeđuje do oko 10 metara radaljine ali i stabilniju komunikaciju u odnosu na neke prethodne verzije. Ugrađena je baterija kapaciteta 4.000 mAh koja je dovoljna za oko 12 sati reprodukcije muzike, a bitno je napomenuti i da vreme punjenja preko USB-C porta iznosi dva ipo sata što znači da vrlo brzo može ponovo biti spreman za rad. 

Zaključak

Moye je sa Beat modelom zvučnika ušao u nešto viši cenovni rang, ali svakako ima dosta stvari koje su unapređene – pre svega to što je vodo-otporan, što je moguće povezati dva ista za bolji efekat, odlično trajanje baterije i zaista impresivna snaga od 30W koja je među najboljima na tržištu. Naravno Bluetooth zvučnika danas ima više nego ikada pa je i konkurencija jaka, ali ukoliko su ovo karakteristike koje su vam bitne Beat svakako treba uzeti u obzir pri kupovini. 

Uređaj možete naći u Computerland prodavnicama i na sajtu: Moye Beat

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top