Kolumne

Play! na Gamescomu – Dan prvi

Ove godine imamo odličnu priliku da sa vama direktno podelimo atmosferu sa najvećeg događaja posvećenog gejmingu na Starom kontinentu. Da, Play! je na Gamescom sajmu, i ovde ćemo podeliti utiske sa prvog dana.

Samo jutro je bilo rezervisano za to da nam se slegnu utisci od prethodne večeri, kada smo uživali u velikim najavama sa domaćinom Džefom Kejlijem i njegovom Opening Night Live prezentacijom. On je ugostio poznata lica gejminga iz čitavog sveta, poput Toda Hauarda, Fila Spensera, Bena Brodea, Ed Buna, pa čak i Zeka Snajdera sa njegovim novim filmom.

Elem, prvi dan Gamescom konvencije otvorio je vrata brojnim posetiocima i prezenterima koji žele ili da se pohvale svojim napretkom projektima, što uglavnom važi za velike studije, dok oni manji tragaju za izdavačem koji će dalje podržati njihov projekat. Imali smo prilike da popričamo sa obe strane i entuzijazam je definitivno obostran.

Nemačka tačnost i preciznost su i u organizaciji ovakvog gejming događaja prisutni, pošto je sve u Kolnmesse uređeno zarad maksimalnog snalaženja i lakog prelaska iz hale u halu, sa dovoljno mesta za povremeni odmor ili piće. Takođe, čitava železnica je zbog događaja blago izmenjena te su uvedena dodatna stajanja na stanici koja se nalazi na samom sajmištu.

Pošto je ovo izuzetno veliki događaj, svi developeri se trude da što bolje privuku pažnju nas posmatrača da baš “zalutamo” na njihov štand ako već nemamo zakazan sastanak. Veliki izdavači to takođe čine, te smo recimo imali Focus Entertainment koji je napravio svojevrsni bioskop u kojem se na svakih 40ak minuta može ući i pogledati gejmplej video iz igara Warhammer 40k: Space Marine i Banishers. Govorim o pravim bioskopskim sedištima i 3D Dolby Atmos zvuku. Maksimalni ugođaj.

Developeri iz čitavih delova sveta su dolazili zajedno kako bi predstavili svoju zemlju u gejming formatu. Prisutan je ogroman booth sa developerima iz Brazila, a tu su i studiji iz Turske, istočne Azije i brojnih drugih zemalja, a da ne zaboravimo da je i Srbija sa SGA takođe na Gamescomu.

Pored sporadičnih prisustva na prezentacijama i ćaskanja sa developerima. WB Games nas je ugostio u svojim odajama kako bi nam prikazao najnovije detalje za nadolazeći Mortal Kombat 1 i pružio je priliku da kroz 40-ak minuta odigramo novitete o kojima se pričalo. Prvenstveno Invasions mod u kojem ste na gajbi čuvenog Džonija Kejdža, kao i početni deo potpuno nove priče u MK univerzumu, koja se valjano deli na dobar narativ i kvalitetnu tabačinu. Mortal Kombat izgleda sjajno, i fatalitiji su naravno na ekstremno visokom nivou, tako da oko toga se ne morate brinuti.
I da, hands on gejmplej koji smo radili smo poneli sa nama, tako da ga uskoro možete očekivati na našem Youtube kanalu.

Sutra nastavljamo još jače sa drugim danom i narednim probama igara, između ostalog Nintendo, Bandai Namco, ali i Bethesdin nadolazeći hit Starfield.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top