Vesti

Ubisoft će imati velike koristi od Microsoft-Activision kupovine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Prošlog meseca, Microsoft i CMA su se zajednički dogovorili da se proces žalbe stavi na čekanje kako bi se vratili par koraka unazad u vezi sa predloženim spajanjem Activision Blizzard grupe. Tada je takođe produžen rok za zatvaranje dogovora. Sada konačno imamo ažuriranje od CMA, koje otkriva da Microsoft planira da proda svoja prava na cloud gaming za igre Activision Blizzard francuskom developeru Ubisoft.

CMA je odlučila da blokira Microsoftov originalni predlog za preuzimanje Activision Blizzard ranije ove godine, tvrdeći da će štetiti nastajućem tržištu cloud gaminga. Microsoft je pravio prilično jak argument protiv blokiranja tokom žalbenih saslušanja, ali umesto nastavljanja tim putem, Microsoft je odlučio da revidira sporazum kako bi ga prebrodio. Kao rezultat toga, CMA je pokrenula novu istragu u vezi sa sporazumom, fokusirajući se na nove uslove sa kojima će Microsoft predati prava na cloud streaming svih naslova Activision, Blizzard i King Ubisoftu.

U revidiranom sporazumu, Ubisoft će dobiti prava na cloud streaming svih ABK igara objavljenih u 15 godina nakon zatvaranja sporazuma. Ubisoft je već najavio planove za donošenje igara poput Call of Duty na Ubisoft+ na svim dostupnim platformama. Ubisoft će moći zadržati prava na te igre zauvek, pa čak i nakon isteka 15 godina, Ubisoft će i dalje moći da ponudi igre do kojih je imao pristup tokom tog perioda.

Pošto se Microsoft već obavezao zakonski obavezujućim ugovorima sa drugim kompanijama poput Nvidia, EE, Ubitusa i drugih, Microsoft će takođe imati sopstvenu licencu za ABK igre kroz Ubisoft. Ubisoft će biti slobodan da podlicencira druge cloud gaming provajdere.

Trenutno nije jasno šta ovaj sporazum znači za budućnost Activision Blizzard igara na Xbox Game Pass. Moguće je da će britanski korisnici morati da uzmu dodatnu pretplatu za strimovanje naslova Activision Blizzard, umesto da ih mogu strimovati putem Xbox Game Pass Ultimate.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top