Vesti

Mortal Kombat 1: Ko je Shujinko?

Na Gamescom Opening Night Live 2023, mnogi razvojni timovi su predstavili svoje nadolazeće proizvode, uključujući NetherRealm Studios i njihovu nadolazeću igru, Mortal Kombat 1. Već neko vreme, ovaj razvojni studio je postepeno otkrivao vesti i detalje fanovima, a najnoviji trailer za Mortal Kombat 1 tokom Gamescoma je otkrio više boraca i likova iz univerzuma “Kameo” – od kojih jedan može imati velike implikacije na priču igre.

Sporni trejler pretežno je prikazivao odnos između Sindel i Shao Kahna, sada nazvanog General Shao. Prikazao je igranje sa ova dva lika, kao i utvrđivanje kakav će turnir biti u novoj vremenskoj liniji Liu Kanga. Trejler je takođe otkrio par novih Kameo boraca. Jedan od ovih boraca iz Mortal Kombat 1 je dugo neaktivan lik, Shujinko.

Shujinkova priča u svetu igre je donekle komplikovana i ponekad nema mnogo smisla. Kao i Onaga, uveden je u Mortal Kombat: Deception i nije zaista odigrao značajnu ulogu u franšizi od tada. Njegova pozadinska priča kaže da ga je kontaktirao Onaga izvan groba pod maskom svetleće kugle imenom Damashi. Tvrdio je da je agent Starih Bogova i poslao ga je da sakupi predmete poznate kao Kamidogu koji su bili rasuti po različitim svetovima.

Da bi ih sakupio, Onaga je Shujinku dao sposobnost da oponaša borce i apsorbuje njihove sposobnosti. Time je nehotice postavio temelje za Onagino vaskrsenje. Shvativši svoju grešku, na kraju se suočio sa Kraljem Zmaja i pobedio ga. Ono što je bilo čudno u njegovoj priči jeste to da se Shujinkova priča činila da prati radnju glavne vremenske linije Mortal Kombat igara. Međutim, bio je star čovek do kraja igre, iako svi drugi likovi nisu značajno postarali.

Pojavio se ponovo u Mortal Kombat: Armageddon u manjem kapacitetu i ubijen je tokom borbe na Piramidi. Lik je uglavnom bio odsutan iz nove vremenske linije osim pomena u Kesi Kejdžinoj završnici u Mortal Kombat 10. Ovo će biti prvi put da lik ima veći nastup u igri posle više od decenije, što znači da bi još jedan dugo neaktivan lik takođe mogao da se vrati u franšizu.

Otkako je igra otkrivena, Mortal Kombat 1 je čuvao tajnu o svom glavnom negativcu. Materijal koji je prikazan za igru se čini da se pretežno odnosi na izgradnju sveta i predstavljanje novog statusa kvo u novoj vremenskoj liniji Liu Kanga. Iako su likovi poput Barake i Generala Shaa očigledno negativni, nema naznaka da će oni biti glavni zločinci. Vodeća teorija je da će glavni antagonista biti Onaga, Kralj Zmaj.

Uključivanje likova Li Mei i Tanya u Mortal Kombat 1 ukazuje na mogući povratak Onage s obzirom na njihovu istoriju sa tim karakterom. Osim toga, u meču Liu Kanga, obe verzije lika pominju Kralja Zmaja pre borbe. Jedna verzija ga pita o statusu lika u vremenskoj liniji, dok druga tvrdi da on vlada njome. Iako pojava Shujinka u igri ne potvrđuje ništa, to je još jedna veza sa Onagom koju je teško ignorisati.

Nažalost, Shujinko neće biti igriv u nadolazećoj igri i, kao i svi Kameo borci, pomoći će drugim likovima. Takođe nije sasvim jasno kakvu će ulogu imati u priči, iako su neki viđeni u pozadini trejlera. S obzirom na to da je Onaga još uvek sumnjivo odsutan iz Mortal Kombat 1, Shujinkova pojava ima velike implikacije za igru. Za sada, on je lik koji je dugo bio “na klupi”.

Mortal Kombat 1 će biti objavljen 19. septembra 2023. za Nintendo Switch, PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top