PC

Uhapšen jer je ukrao kopije igre Starfield i pokušao da ih proda

Čovek čiji je procureli Starfield gejmplej postao viralan je uhapšen zbog navodne krađe i pokušaja prodaje kopija igre na internetu, među ostalim optužbama.

Kako je izvestio Kotaku, 29-godišnji Darin Harris je zadržam od strane Šerifa okruga Shelby, u Tenesiju 24. avgusta.

On se suočava sa krivičnom optužbom za ukradenu imovinu u vrednosti od $2,500-$10,000, prekršajnom optužbom za ukradenu imovinu od $1,000 ili manje i prekršajnom optužbom za posedovanje marihuane.

Nekoliko dana pre njegovog hapšenja, Harris je objavio oko 40 minuta snimka igranja Starfield na svom YouTube kanalu.

Dok je matična kompanija Bethesde ZeniMax Media učinila sve da zadrži curenje, originalni video i kraći klipovi su naširoko cirkulisali na internetu.

Harris je kasnije tvitovao video “recenziju” igre, u kojoj je spomenuo direktora Starfielda Todda Howarda i obratio se reakcijama na način na koji je igrao. “Nisam ljut, znam šta se dešava”, rekao je. “Ta igra je glatka. Za sve gejmere tamo koji žele drugačiju vrstu igre, to je definitivno nešto što treba uzeti.

“Todde, bez uvrede čoveče, to je dobra igra. Savršen tajming, o napuštanju zemlje i svemu tome, to je dobra stvar. Prilično dobro, dobri potezi.”

Navodno se Harris tereti da je odgovoran za postavljanje oglasa za više kopija igre, uključujući njeno izdanje Constellation Edition od $300, na japansku e-commerce platformu Mercari. Kako je uspeo da nabavi kopije igre pre njenog zvaničnog izlaska nije jasno.

Starfield je prvobitno trebao biti objavljen prošlog novembra, ali je u maju 2022. godine igra odložena za prvu polovinu 2023. godine. Bethesda je u martu najavila dalje odlaganje, a Starfield sada je postavljenim za objavljivanje 6. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top