Vesti

Zašto još uvek nema novih Final Fantasy igara na Xbox platformi? Phil Spencer ima odgovor

Pre nekoliko nedelja mnogi Xbox fanovi su se uzbudili zbog onoga što su smatrali tizerom proizvođača konzole za Xbox izdanje mnogo voljenog Final Fantasy VII Remake. To se na kraju ispostavilo kao greška od strane Microsofta. To je ponovo pokrenulo razgovor o nedostatku nedavnih Final Fantasy igara na Xbox platformi – sa Phil Spencer-om koji sada direktno odgovara na ove brige.

U nedavnom intervjuu koji je IGN sproveo tokom Gamescom 2023, šef Xboxa Phil Spencer je upitan o mogućnosti da Final Fantasy VII Remake i nedavno objavljeni FFXVI dođu na Xbox konzole, sa Spencerom koji je izjavio:

“Prepoznajem da kada ljudi kupe Xbox, žele da budu sigurni da dolaze sjajne igre koje žele da igraju. Ako postoji bilo koji izdavač tamo gde to nije bilo tačno, Square je jedan od najboljih. Sarah Bond i ja letimo u Tokio i razgovaramo, i proveli smo puno vremena sa Squareom. Očigledno postoje poslovni dogovori i odnosi koji će morati da se reše na određenim igrama.”

Spencer je nastavio: “Ali reći ću da je bilo zaista sjajno imati CEO Square i Yoshija tamo da samo razgovaraju o njihovoj posvećenosti Xboxu. Jer ja mogu reći, kao, ‘Ja sam šef Xboxa, blah blah blah’, ali imati CEO third party studija koji se obavezuje na platformu, mislio sam da je to bio zaista značajan korak.”

Na kraju, zaključio je tvrdeći: “Dakle, čućete više. Neću ih gurati. Moraju pronaći svoj ritam. Ali imati ih da se obavežu na Xbox bilo je zaista važno i meni, a čuo sam to od zajednice, zajednici takođe. I [Final Fantasy] 14 je bio više obaveza.”

Iako nije potvrda ni u kom pogledu, Spencerove reči izgleda sugerišu da će vlasnici Xbox konzola na kraju igrati i Final Fantasy VII Remake i FFXVI – iako će najverovatnije proći još neko vreme. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top