PC

Rockstar na Steamu prodavao piratizovanu verziju svoje igre

Svi smo videli kako developeri i izdavači kritikuju PC igrače zbog piratizovanja njihovih igara. Takođe smo videli mnogo izdavača koji se trude da se bore protiv piraterije implementiranjem drakonskih DRM zaštitnih sistema u svojim igrama. Ali možete li zamisliti kompaniju koja preuzima i zatim prodaje piratsku / krekovanu verziju igre? Jer to je upravo ono što je Rockstar uradio.

Kako je otkriveno od strane modera ‘Silent’, Steam verzija Midnight Club 2 je zapravo verzija koju je grupa “Razor 1911” krekovala još 2003. godine. Ponoviću to. Rockstar je na Steam platformi prodavao piratizovanu kopiju svoje igre.

Kao što možete jasno videti iz HEX Editora koji je Silent koristio, Steam verzija Midnight Club 2 sadrži potpis Razor 1911. Dakle, umesto da objavi originalnu verziju Midnight Club 2, Rockstar je otišao napred i preuzeo piratizovanu verziju kako bi je prodao. I to je urnebesno. Genijalno!

Ono što je još smešnije ovde je da je Rockstar to možda uradio zato što mu se nije dalo da ukloni DRM koji je originalna igra imala. Dakle, pretpostavljam da je lakše jednostavno preuzeti puknutu verziju i distribuirati je na Steamu.

Ironično, ovo nije prvi put da je Rockstar uhvaćen kako prodaje puknute igre na Steamu. Rockstar je ranije uradio istu stvar sa Manhunt i Max Payne 2.

Ovo ovde pokazuje da je piraterija ipak važna za očuvanje igara. Takođe pokazuje koliko su licemerne određene velike gejming kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top