PC

Steam će uskoro obaveštavati da li neka igra podržava Playstation kontrolere

Za one koji žele da igraju PC igre koristeći kontroler, Microsoftova Xbox periferije je istorijski bila glavni dodatak – sa mnogim PC naslovima koji uopšte ne podržavaju PlayStation kontrolere (barem ne bez dodatnog softvera). Konačno, Steam dodaje indikator na svoje Steam prodavnice, omogućavajući vlasnicima DualShock i DualSense da znaju koje igre hoće ili neće raditi koristeći njihove kontrolere.

Najavljujući na svom blogu, Valve tim je najavio ažuriranje svoje Steamworks stranice, rekavši “Steamworks ima novi upitnik za podršku kontrolera za developere kako bi bolje opisali uređaje koje igra podržava. Ako vaša igra dobro radi sa DualShock ili DualSense kontrolerom (PlayStation 4 i PlayStation 5 respektivno), sada možete navesti te informacije unutar Steamworks.”

Nastavili su: “Ovo je prvi korak ka pomaganju igračima da pronađu igre koje podržavaju najčešće korišćene PC video igračke kontrolere. Počevši od oktobra, pokazaćemo ovu informaciju igračima u Steam prodavnici i Steam desktop klijentu.”

Sa developerima koji će uskoro moći da navedu podršku za kontrolere, igrači će takođe dobiti nove alate, omogućavajući im da filtriraju naslove na osnovu toga sa kojim kontrolerima igra radi, čineći to ukupno mnogo prijateljskijim iskustvom.

Dok softver poput DS4Windows i DualSenseX već postoje kao most između PlayStation kontrolera i PC naslova, mogućnost lakog identifikovanja koja će igra neće raditi nativno sa Sonijevim kontrolerima biće visoko dobrodošla promena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top