Domaća Scena

Domaća horor igra Code Alkonost ima potpuno novi trejler

Remote Human je domaći koji će uskoro objaviti igru Code Alkonost: Awakening of Evil. Igra će biti objavljena kroz early-access fazu, a u drugoj polovini 2024. godine bi trebalo da bude dostupna svima. I bilo je vreme da se posveti više pažnje slovenskoj mitologiji kroz video igre.

U pitanju je je avanturistička igra preživljavanja sa bogatom pričom, iz prvog lica. Ova igra je inspirisana slovenskom mitologijom i srednjovekovnim periodom. Otputujte kroz mračni fantastični svet i susrećete se sa posesivnim duhovima i iluzijama podzemlja. Doživite autentični stil umetnosti i priče koje dosad nisu viđene u avanturističkim igrama.

Backstory ove igre je izuzetno zanimljiv. U prošlosti je došlo do sukoba između dve vojske: Vojske svetla, koja se sastojala od čarobnjačkih ratnika, i Duhova Navije. Na kraju su od Vojske svetla ostali samo njihovi lideri, Čelik i njegovi odani sledbenici. Na kraju su se predali boginji podzemlja u zamenu za to da svet Javije(Svet živih) ostane netaknut. Kao deo tog dogovora, duše ratnika su uzete, zajedno sa utvrđenjem Vojske svetla, i postojanje Ratnika Vojske svetla je izbrisano iz istorije Javije. Međutim, priča o legendarnoj bitci između dobra i zla prenosi se kroz generacije kao bajka, zajedno sa proročanstvom da će poslednji ratnik odrediti sudbinu čovečanstva birajući između svetla i tame.

Tu nije kraj ovoj priči. To je samo početak. Priča se nastavlja sa dve bliznakinje. Verom i Milenom. One su krenule da ostave darove pred statuom slovenskog boga Peruna, verujući da će im bogovi doneti zdravlje i mir u svetu Javije. Dok Vera predaje hranu idolu, sestra Milena odlučuje da se zabavi i sakrije od Vere, što Veru dovodi do ulaza u Zabranjeno mesto na koje su poslati razbojnici kada dobiju smrtnu kaznu, gde se verovalo da lutaju demoni. Nakon što je stigla u Zabranjenu šumu, čuje kako joj sestra viče, nakon čega odlučuje da uđe u šumu. Ulaz u šumu se zatvara i za Veru nema izlaza, a zalazak sunca je nastupio. Uđite u mračnu bajku…

Igru možete dodati na Steamu u wishlist kako je ne biste propustili, a mi ćemo vas izveštavati sa svim novostima koje čujemo o njoj, a do tad pogledajte snimak koji će vam malo približiti igru.

Podsećamo da smo sa momcima iz studija Remote Human imali prilike da popričamo na prošlogodišnjem Play!Con događaju krajem novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top