Vesti

Čuveni RPG iz 80-ih, Wizardry, dobio Remake verziju!

Specijalista za retro igre, Digital Eclipse, najavio je remake igre Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord.

Opšte je prihvaćeno da je Wizardry prva ikada RPG party-based igra, i jedna od prvih RPG igara u stilu Dungeons & Dragons napravljenih za računare.

Igra je prvobitno objavljena na Apple II 1981. godine, i prenesena je na brojne druge sisteme, uključujući Mac, C64 i NES. U Japanu je takođe prenesena na Super Famicom i Game Boy Color.

Remake studija Digital Eclipse dostupan je od danas putem Steam i GOG Early Access, i nudi modernizovanu verziju igre.

Prema studiju, njegov remake je zapravo izgrađen direktno preko originalnog koda igre za Apple II, a igrači mogu da otvore originalni interfejs tokom igranja kako bi uporedili nove i stare verzije.

Pored modernih vizuala, remake će imati poboljšano upravljanje grupom, navigaciju, bacanje čini i borbu.

Digital Eclipse je stekao reputaciju za svoje rukovanje retro igrama, najpoznatijim po svojim retro kompilacijama, koje često uključuju velike porcije sadržaja iza kulisa koji gotovo predstavljaju igre kao muzejske komade.

Nedavni primeri su uključivali Atari 50, Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection i ‘interaktivni dokumentarac’ The Making of Karateka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top